Sibul retsept

Sibul on lahutamatu osa väga paljudest imemaitsvatest roogadest. Kõik oleks ideaalne, kui nendega ei kaasneks see üks ja ainus probleem – pisarad. Ilmselt on igaüks lahkunud köögist punaste silmadega ripsmetušš mööda põski alla voolamas. Olgugi, et sibulad panevad su nutma, ära lõpeta nende kasutamist, sest need maitsevad hästi ning on kasulikud tervisele. Kuid kuidas, kui sibul on selline pisaratekiskuja, küsite te? Parim lahendus oleks muidugi paluda, et keegi teine seda teeks. Kuid mida võtta ette siis, kui viibite köögis üksinda?

Mõned inimesed loputavad sibula pärast koorimist külma veega või hakivad seda vee all. Teised jällegi soovitavad sibulaid hoida külmkapis või panna need enne tükeldamist mõneks minutiks sügavkülma. Mõnede arust on parim moodus pisarate vältimiseks hingata läbi nina, teised hingavad vaid läbi suu, samal ajal kui kolmandad hoiavad suus lonksu külma vett.

Samuti räägitakse, et pisaratevoolu aitab vältida kontaktläätsede kandmine, nätsu närimine või sibula ja noa märjaks tegemine vahetult enne hakkimist. Soovitatakse ka kanda ujumisprille või –maski. Lisaks leidub neid, kes lõikavad sibulat elava tule (nt. küünla) lähedal, raputavad hakkimise ajal sellele soola või lõikavad sibula juureosa katki viimasena (väidetavalt pidi just juureosa lõikamine tekitama pisarate joa).

Kõik need nipid on teada-tuntud ega täida tihtipeale oma eesmärki. Kuid meil on välja pakkuda veel üks lahendus. Ja mis kõige parem, see toimib! Kõik, mis sa tegema pead, on hoida tükeldamise ajal suus leivaliivu. Tundub veider? Jah, kuid tulemuseks on kuivad silmad ning maitsvad road.

Kuidas on lood sinuga? Tead mõnda efektiivset köögitrikki? Kui jah, siis anna sellest meile kommentaarides kindlasti teada!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here