Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 40 min
Koostisained
- Kikase Broileri šašlõkki
- 60 g võid
- 60 g jahu
- 250 ml kuiva siidrit
- 250 ml täispiima
- 1 tl dijoni sinepit
- 2 spl sidrunimahla
- 2 spl maitsestamata toorjuustu
- 400 g porrut
- 1 õun
- 50 g cheddari juustu
- 375 g lehttainast või soolast muretainast
- 1 S suuruses muna (pirukate määrimiseks)
Valmistamisõpetus
- Sulata potis 40 g võid keskmisel kuumusel.
- Seejärel alanda kuumust, lisa jahu ja lase pidevalt segades paisuda umbes 1-2 minutit.
- Lisa pidevalt segades siider ning siis lisa täispiim ikka pidevalt segades.
- Kui segu on ühtlane (tükkideta), lisa veidi kuumust ja kuumuta umbes 3 minutit aeglaselt segades.
- Lisa sinep, sidrunimahl ja toorjuust ning tõsta kõrvale.
- Sulata ülejäänud või pannil, lisa tükeldatud porru ja kuumuta.
- Lisa tükeldatud õun ja kuumuta umbes 5 minutit.
- Lisa paar spl vett (kuid kui segu on piisavalt niiske, siis võib vee lisamise ära jätta).
- Lase kaane all haududa umbes 10 minutit.
- Lisa pool juustust eelnevalt potis valmistatud kastmesse, seejärel pannilt porru õuna segu ja sega ning lase kastmel jahtuda.
- Eelsoojenda ahi 180-kraadini pöördõhuga (ilma 200-kraadini).
- Rulli lahti taigen ja umbes poole cm paksuseks.
- Aseta tühi vorm tainale ja lõika tainast kate, mis ulatuks veidi üle vormi (kui kasutad väikeste vormide asemel üht suurt ahjuvormi, siis lõika sama moodi taigen veidi üle ääre, et kataks kogu vormi).
- Jaga segu vormide vahel ja kata tainaga, tee sisse mõned augud, et aur pääseks küpsemise ajal vormist välja.
- Küpseta umbes pöördõhuga ahjus 180-kraadi juures (ilma 200-kraadi juures) umbes 15-20 minutit.
Kanavorm
Ma olen mõnda aega siin juba teid julgustanud end köögis proovile panema, andes teile samal ajal üsnagi lihtsaid retsepte proovida. Seekordne on juba pisut väljakutsuvam – kanavorm, mille täiteks läheb lisaks Kikase broileri šašlõkile terve hunnik erinevaid maitseid ja koostisosi, millega julgemad teist võivad palju katsetada.
Kanaliha on mulle nüüd sellel tubasel ajal veel eriti maitsema hakanud – kuidagi peab neid pidevaid snäkkimisi ju tasakaalustama ning just Kikast julgen selles osas kõige rohkem usaldada. Lisaks pole nende maitsemeistrid kunagi oma asjadega üle pingutanud ja nii saan ilma suurema mureta nende liha oma toitudes kasutada. Sellepärast tõin Kikase broileri šašlõki ka siia retsepti sisse – kontroll selle üle, kuidas kanavorm välja kukub, on teie käes.
Minu kanavorm sai väikestesse vormidesse, aga kui te parema meelega suuremat kasutaksite, siis laske aga käia. Võtab pisut kauem aega, aga tulemus saab ikka täitsa mõnus. Hoidke lihtsalt silm peal, et liiga kauaks ahju ei jäta – tainas olgu kuldpruun, siis tasub välja võtta.
Kanavorm just teile katsetamiseks. Juhul kui harilik broileri šašlõkk päris teile pole, siis on Kikase valikus teisigi põnevaid asju proovida, sest – peamine on katsetamine. Nüüd toidukullerile sõnum teele, sest on vaja kokkama hakata!
Tundub põnev retsept ja hakkasin katsetama, siis aga ei suutnud leida retseptist, millal ja kuidas kana tuleks lisada?