Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Koostisained
- Nõo Lihavürsti Moskva täissuitsuvorsti
- Ubasid
- Kikerherneid
- Tomatikaste (või kasutada ubade, kikerherneste ja punasekastme valmis segu)
- Paprikat
- Tüümiani
- Pipart
- Natukene soola
- Kõrvale sobib hästi ciabatta
Valmistamisõpetus
- Lõika Nõo Lihavürsti Moskva täissuitsuvorstist parajad kuubikud.
- Prae kuubikuid natukene pannil.
- Lisa tomatikaste või siis valmis segu.
- Kalla punased oad ja kikerherned ning hakitud paprika pannile.
- Küpseta segu mõni minut pannil.
- Maitsestamiseks lisa natukene soola ja pipart.
- Kaunistuseks lisa tüümiani.
- Serveeri koos ciabattaga.
Panniroog täissuitsuvorstiga
Suitsuvorst on eestlastel juba sajandeid au sees. Eriti täissuitsuvorst. Söö kas leivaga või niisama paljalt. Vorsti võiks külmkapis alati kohe mitu latti olla, siis üks jääb niisama söömiseks ja teist võib kasutada toidu valmistamiseks. Meil valmis suitsuvorstist üks maitsev panniroog.
Panniroog ja vorst sobivad ideaalselt kokku. Kõik on kunagi teinud ju pannirooga, näiteks muna ja kartuliga. Meie tegime kikerherneste ja ubadega. Selline õige kauboi toit. Eriti mugav on, kui on poest ostetud juba valmis tehtud ubade ja kikerherneste segu, nii võtab panniroog eriti vähe aega. Vorstiks on meil Nõo Lihavürsti Moskva täissuitsuvorst. See on tõeline täissuitsuvorst, mida on suitsutatud naturaalse lepapuu suitsuga.
Kõigepealt praadisime kergelt vorstitükid ning lisasime ülejäänud komponendid (kaste, kikerherned ja oad) suitsuvorstile. Lasime natuke aega pannil haududa ning varsti oligi panniroog valmis.
Panniroog tuli välja imemaitsev. Serveerisime koos kollase paprika ja tüümianiga. Soovitame rooga süüa koos ciabattaga 😉