Bruschetta

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • Ciabatta
  • Punane sibul
  • Avokaado
  • Tomat
  • Tšilli
  • Oliivõli
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Lõika ciabattast korraliku paksusega viilud ja tilguta natukene oliivõli peale.
  2. Tõsta saiad ahju, et need muutuksid krõbedaks.
  3. Haki punane sibul, tomat, avokaado ja tšilli väikesteks tükkideks.
  4. Maitsesta soola ja pipraga.
  5. Võta saiad ahjust välja ja tõsta lusikaga segu saiadele.

bruschetta

Kuidas valmistada Bruschetta suupisteid?

Bruschetta serveeritakse tavaliselt esimese käiguna või lihtsalt näiteks veini kõrvale suupistena. Pärit on sellised snäkid Itaaliast. Traditsiooniliselt koosneb bruschetta grillitud saiaviilust, mis omakorda on kaetud oliiviõli ja soolaga ning hõõrutud kokku küüslauguga. Kuid erinevaid võimalusi, mida kattena kastutada, on väga palju. Väga levinud on bruschetta valmistada tomatikattega.

Kõigepealt võtsime ciabatta saia. Ciabatta sai on kõvema koorikuga ning sobib väga hästi ka ahjus valmistamiseks.  Lõikasime natuke paksemavad viilud, et bruschetta hiljem ära ei laguneks.

Katte valmistamine on küllaltki lihtne. Lihtsalt võta nuga kätte ja hakka hakkima. Sibula hakkimine ongi tavaliselt kõige tülikam, kuid mitte meil. Me kasutasime sibula hakkimiseks Koduekstra köögiviljatükeldajat.

Sellise tükeldajaga toimub töö palju kiiremini ning ilma pisarateta. Terad liiguvad välja ainult peale vajutades, et tagada ohutu tükeldamine. Isegi puhastamine läks hiljem kiiresti, sest kogu tükeldaja käib osadeks lahti, et oleks lihtsam pesta.

bruschetta

Kui sibul sai meil tükeldatud, siis lisasime selle ülejäänud segule. Siis võitsime cibatta viilud ning katsime need ühtlaselt seguga. Natuke soola ja pipart ning meie bruschetta suupisted olidki valmis.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here