Kohupiimakook

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

 

Koostisained

  • 200 g teralist Farmi kohupiima vanilliga
  • 100 g kitse toorjuustu
  • 100 g suhkrut mitte magusa kohupiimaga, 50 g juba magustatud kohupiimaga
  • 2 tl sidruni- või laimimahla
  • 1 tl riivitud sidruni või laimi koort
  • 3 muna ja 1 munakollane
  • 3 spl nisujahu või 1,5 spl nisujahu ja 1,5 spl kartulitärklist ja gluteenivaba versioon 3 spl kartulijahu

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 170 kraadini.
  2. Vooderda 22-23 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga.
  3. Sega kokku kitsejuust, kohupiim, suhkur, tsitrusemahl ja koor.
  4. Sega sisse munakollased ning seejärel lisa jahu kuni kõik koostisosad on segunenud.
  5. Vahusta munavalged eraldi kausis ja kui vaht on piisavalt tugev, sega munavalge vaht vähehaaval ja ettevaatlikult kohupiima seguga.
  6. Vala segu koogivormi ja küpseta 40 minutit. Kook on valmis kui tikuga katsudes on tikk puhas.

Kohupiimakook

Kohupiimakook kitsejuustuga

Loomulikult valmistasime kokakoolis ka magustoidu, milleks sel korral kohupiimakook kitsejuustuga. Selle koogi eeliseks on kindlasti kergus – kui muidu on kohupiimakook üldiselt üsna rammus, siis meie valmistatud kook jääb tänu väherasvasele Farmi kohupiimale kergeks.

Kohupiim ja kohupiimatooted kannavad mujal maailmas väga erinevaid nimesid ja siit pärinebki mõneti väär arusaam, et kohupiim on väga Eesti-keskne toiduaine. Tegelikult on kohupiim kasutusel ka teistel rahvastel, lihtsalt väga erinevate nimedega.

Kohupiimakook

Nagu juba mainitud sai, siis kohupiimakook valmis lahjast teralisest Farmi vanilliga kohupiimast. See kohupiimatoode on kindlasti tuntud kaalulangetajate ja fitness-inimeste ringkondades, sest sisaldab palju valku, kuid rasvasisaldus on väga madal.

Meie kohupiimakook kitsejuustuga tuli mõnusalt kreemine. Marjamoos lisab koogile värskendava hapuka noodi.

Magustoidu kõrvale jõime kokakoolis Vilarnau Cava Org. Semi Secot ja Zero Iris Sparkling Blue’d.

Kohupiimakook

Vilarnau Cava Org. Semi Seco on loomulikult valmistatud Hispaanias kahest viinamarjasordist – Parellada ja Macabeo viinamarjadest, valmimisajaga 12 kuud. Kahvatukollase cava maitses mängivad tsitruselised (sidrun ja laim) ja õunad. Happelisus on balansseeriud.

Kohupiimakook

Zero Iris Sparkling Blue alkoholivaba vahuvein on valmistatud Itaalias. Vein on kahvatukollase värviga, värske ja puuviljasse aroomiga ning maitses on tunda kergelt mineraale ja värskendavaid puuvilju. Serveerima peab Zero Iris Sparkling Blue’d 5-6 kraadi juures.

Kohupiimakook kitsejuustuga on nende veinide ideaalne kaaslane.

Kohupiimakook

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here