Kohvivaht

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

 

Koostisained

  • 30 ml espressot või väga kanget kohvi
  • 120 ml vahukoort
  • 1 – 5 spl suhkrut
  • 0.5 tl vaniljesuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Tee valmis kange kohvi ja jahuta. Seejärel lase kohvil jahtuda külmikus kuni on +6 kuni +8 kraadi.
  2. Vahusta vahukoor suhkruga. Soovi korral lisa 0.5 tl vaniljesuhkrut.
  3. Enne serveerimist lase segul umbes tund aega külmikus seista.
  4. Soovi korral raputa kohvivahule enne serveerimist veidi magustamata kakaod.

Kohvivaht

Kohvivaht

2.-3. septembril toimuva Tallinn Coffee Festivali raames valmistasime Retseptisahtliga omalt poolt mõned kohvitoidud, mida sel ajal proovida, et võtta kohvi nautimisest viimast. Kolmas neist siis kohvivaht.

Vaht (pr. keeles mousse) on pärit Prantsusmaalt. Seda valmistatakse nii soolase kui magusana ning väga erinevate lisanditega. Esimesed viited vahustatud koorest pärinevad suisa 1768. aastast.

Kohvivaht

Natuke ka peagi toimuvast kohvifestivalist, mille raames meie kohvivaht valmiski. Kohvimaailma tutvustav Tallinn Coffee Festival toimub juba kuuendat korda, sel korral Kultuurikatlas. Saab mekkida nii kohve kogu maailmast kui proovida kätt baristakunstis. Maitsemeeli aitavad täiendada ka tänavatoit ja kohvikud. Kokku esitleb festivalil oma tootevalikut üle 50 ettevõtte. TLNCF-i korraldajad ja osalejad on seadnud oma eesmärgiks kohvikultuuri arendamise Eestis. Teadlikule tarbimisele kaasaaitamine, tarbijates huvi tekitamine, kohvigurmaanide üllatamine uute toodete ja pakutavaga – see ongi kohvifestivali taotlus.

Meie kohvivaht tuli mõnusalt kreemine ja rammus. Kui lisada retsepti ka munavalget, siis tuleb kohvivaht õhulisem, meie oma jäi pigem tihkemat laadi, sest munavalget ei kasutanud. Kohvivaht on elegantne ja lihtsasti valmistatav magustoit, mida saab ilusti serveerida. Proovige ise järgi ning külastage kindlasti 2.-3. septembril ka Tallinn Coffee Festivali.

Kohvivaht

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here