retseptisahtel struudel

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

 

Koostisained

  • 500 g pärmi lehttainast
  • 1 Härmavilja köögivilja segu
  • 400 g hakkliha
  • 2 tl jahu
  • 2 tl provence ürdisegu
  • soola
  • pipart
  • 1 muna määrimiseks
  • kaunistamiseks seesamiseemneid
  • praadimiseks ekstra neitsioliiviõli

Valmistamisõpetus

      1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
      2. Prae pannil hakkliha ja lisa Härmavilja köögiviljasegu ,lisa jahu ja maitseained.
      3. Tõsta segu jahtuma.
      4. Rulli lahti tainas ja jaga see kolmeks ning lõigu ääred umbes 1 cm paksusteks.
      5. Pane hakkliha ja köögiviljasegu taina keskele.
      6. Sõlmi tainas ümber segu ja pintselda munaga ning raputa peale seesamiseemned.
      7. Küpseta umbes 25 minutit või kuni kuldpruun.
      8. Serveeri koos toorsalatiga.

retseptisahtel struudel

Köögivilja-hakkliha struudel

Värvilised juurviljad ja värske hakkliha ei pea alati kokku saama ühepajatoidu või paja sees. Köögivilja-hakkliha struudel annab võimaluse nautida küpsetist, mis loob lehttaigna krõbeduse ja mahlase hakkliha-köögiviljasegu vahel erilise harmoonia. Lisaks saab köögivilju oskuslikult struudli sisse ära “peita” ning teha see erakordselt maitsvaks ja tervislikuks toidukorraks. Nii saab struudliga sööma meelitada igas vanuses toidusõpru. See lihtne küpsetis sobib nii argipäevaseks õhtusöögiks kui ka uhkemale peolauale. 

retseptisahtel struudel

Struudli ajalugu ulatub sadade aastate taha ning seda seostatakse kõige sagedamini Austria ja Saksa köögiga. Struudel on alguse saanud traditsioonilisest Türgi baklavast, mis jõudis Austriasse 1453. aastal. Struudli nimi tähendab “keerist” – just seda meenutab küpsetis, kui see lahti lõigata, paljastades õhukese taignakihi, mis on ümber täidise rullitud. Oma populaarsuse saavutas küpsetis 18. sajandil Habsburgide impeeriumis. Kõige populaarsem oli tol ajal õunastruudel ning seda peetakse ka Austria rahvusroaks. 19. sajandi algusest saadik on loodud erineva sisuga struudleid. Lisaks õunale kasutatakse magusa sisuna näiteks mandeleid, kohupiima, mooni ja pirne. Soolase sisuna kasutatakse sageli liha, kapsast, juustu, ürte ja seeni. 

retseptisahtel struudel

Meie struudel on valmistatud Härmavilja porgandi, maisi ja herne köögivilja segust, mida saab ka lisaks küpsetistele kasutada erinevate suppide, salatite ja hautiste valmistamisel. Külmutatud köögiviljadel on mitmeid kasulikke omadusi: lisaks sellele, et köögiviljad on juba eelnevalt pestud, kooritud ja tükeldatud ning säästavad aega toiduvalmistamisel, ei vähenda külmutamine nende toiteväärtust. See tähndab, et ükski vajalik vitamiin ega mineraal külmutamise tagajärjel kaotsi ei lähe. Lisaks saab külmutatud köögivilju vastavalt vajadustele osta ja tarbida aastaringselt, sõltumata hooajast. 

Vaata ka kirsistruudli retsepti siit.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here