Õlleleib

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 1 h

Kokku kuluv aeg: 1 h 25 min

 

Koostisained

  • 1 õlu Koch Gold (330 ml)
  • 700 g nisjahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 50 g suhkrut
  • 110 g võid

Valmistamisõpetus

    1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini (pöördõhk).
    2. Sega kuivained.
    3. Lisa õlu ja sulavõi.
    4. Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
    5. Sega kõik korralikult läbi ja vala keeksivormi.
    6. Küpseta 55-60 minutit või kuni tikk tuleb puhtalt välja.
    7. Lase leival 15 minutit jahtuda ja serveeri.

õlleleib

Õlleleib

Leib on autentne ja maalähedane toit, mis on eestlaste toidulaual olnud sajandeid. Kui siiski tavaline leib üle viskab, saab sellele erilist särtsu anda õllega. Jah, sa lugesid õigesti! Lisaks erinevatele marinaadidele saab ka leivale humalajooki lisades välja tuua rikkalikke maitsenüansse, säilitades küpsetises oma sügavuse ja maaläheduse. Õlleleib on maitseelamus, kus lihtsus kohtub sügava iseloomuga, mis sobib ideaalselt igaks toidukorraks, olgu see siis pidulik sündmus või lihtne pereõhtu.

õlleleib

Õlle ajalugu ulatub üle 10 000 aasta taha. Tegemist on inimkonna ajaloo ühe vanima joogiga, mis on läbi aegade olnud oluline kultuuri- ja sotsiaalelu osa. Keskajal mängis õlu olulist rolli ka sanitaarsetel põhjustel, kuna see oli sageli ohutum kui vesi. Sajandite jooksul on õlletootmine  levinud üle kogu maailma, iga piirkond arendas oma unikaalsed maitsed ja traditsioonid. Tänapäeval on õlu populaarne jook, millel on lai valik stiile ja maitseid. Õlut saab ka mitmel moel kasutada toiduvalmistamisel, lisades roogadele sügavust ja rikkalikke maitsenüansse. Üks populaarne viis on kasutada õlut marinaadina. Selle kergelt happeline omadus pehmendab liha, andes sellele erilise maitseprofiili. Kastmeid võib samuti rikastada õllega, muutes neid täidlasemaks ja maitselt sügavamaks. Eriti krõbeda ja maitseküllase tulemuse saavutamiseks võib kala või liha õlletaignas paneerida. Ka magustoitudes võib õige õllekogus esile tuua uusi ja huvitavaid maitsedimensioone – näiteks võib õlut lisada küpsetistesse, nagu leibadesse või kookidesse, et lisada rammusat maitset ja hoida küpsetised mõnusalt mahlased. Õlleleib on hea näide sellest, kuidas õlu võib muuta küpsetised eriti pehmeks ja maitsekaks.

õlleleib

Meie õlleleib saab omapäraselt tummise maitse tänu Koch’i Gold heledale õllele. Tegemist on õrnalt humalalise, linnaselise ja mõõduka alkoholisisaldusega õllega, mis toob leivas esile just õige koguse rikkust ja sügavust, ilma maitseid üle domineerimata. Õlleleib saab Eestis valmistatud õllega eriliselt kodumaise hõngu, pakkudes võimalust hoida elus nii meie kokkamis- kui ka õllekultuuri.

Vaata meie retsepti, kuidas teha ise ürdivõid.

õlleleib

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here