kookosepurus banaan

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • 4 keskmis poolküpset banaani
  • 2 spl riisijahu
  • 2 spl kookosehelbeid
  • 1-2 tl laimimahla
  • riivitud laimikoort
  • mündilehti

Valmistamisõpetus

  1. Koori banaanid ja puista ütlaselt üle riisijahuga ning kookosehelvestega.
  2. Aseta pott veega pliidile ja aseta sõel aurutamiseks vee kohale.
  3. Kui vesi keeb aseta banaanid sõelale ja aseta peale poti kaas.
  4. Auruta umbes 3-5 minutit.
  5. Tõsta sõelaga tulelt ja tõsta banaanid ettevaatlikult serveerimisalusele ja viiluta.
  6. Tilguta peale veidi laimimahla ja puista peale riivitud laimikoort.
  7. Serveeri kohe.

kookosepurus banaan

Kookosepurus banaan

Noonii. Täna laseme pisut auru välja.. või õigemini auru sisse.. tähendab, laseme auru läbi. Igatahes, kohe saate aru mida ma mõtlen. Võtame maailma kõikse vahvama puuvilja ja katame selle maailma kõikse vahvama pähkli puruga ja saame ühe maitsva ja imelihtsa maiuse. Kookosepurus banaan on meil täna kavas ning teeme seda koos kauplusega Apelsin.

Auruta terviseks

On teada värk, et aurutamine on toitainete ja vitamiinide säilitamise mõttes üks parimaid toidu valmistamise viise. Kõik see tervislik, mis praadides ja keetes toidust kaob, jääb aurutades toidu sisse alles. Ja kookosepurus banaan on täis mitut sorti kasulikkust – kaalium, B6-vitamiin ning mitmed mineraalid aitavad kaasa südame tervisele ning toetavad seedeelundkonda. Kookos tugevdab sinu immuunsüsteemi ning aitab vererõhku kontrolli all hoida.

Kookosepurus banaan pole midagi keerulist

Tegu on kõige lihtsama maiusega pärast koogelmoogeli leiutamist. Koorisin banaanid ning rullisin neid pisut riisijahus ja katsin kookosepuruga, seejärel asetasin need veepoti kohale aurutussõelale.

kookosepurus banaan

Kõige parem on ühtlase tasapinnaga sõel, aga ma proovisin (ja sain ka eduka tulemuse) sellise pisut sügavama sõelaga ja isegi kurnsõelaga.

kookosepurus banaan

 

Võimalusi on palju, aga meeles tuleb pidada, et potile peab kaane ka peale saama. Kui teil on käepärast mõni suuremat sorti pott, siis on see Ibili aurutussõel väga hea valik, sest selle silikoonist käepide teeb kasutamise ohutuks ja mugavaks.

kookosepurus banaan

Kui tundub, et kookosepuru jäi väheseks, siis võib seda aurutamise ajal ja lõpus ka peale lisada, ning enne serveerimist võid peale tilgutada ka laimimahla ja riivida pisut laimikoort. Võin kinnitada, et tuleb täitsa maitsev.

Kerge maius

Kui tuleb magusaisu peale või ei oska külalistele midagi õhtusöögi järel pakkuda, siis kookosepurus banaan on üsna hea valik. Võtab vähe aega ning kuigi palju selle tegemiseks vaja ka pole. Leidke omale kauplusest Apelsin kõik kööki vajalik ning proovige ka ise järele.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here