Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Koostisained
- 200 g krabiliha
- 4 hot dogi saia
- 60 g kerget majoneesi
- 2 tl sidruni- või laimimahla
- 1 spl hakitud murulauku või rohelist sibulat
- soola
- piprat
Valmistamisõpetus
-
Maitsesta majonees sidrunimahlaga, soola, pipra ja murulauguga.
- Rahulikult segades lisa juurde krabiliha.
- Lase segul umbes 10 minutit külmas seista.
- Valmista ette hot dogi saiad ja pane krabisalat saia vahele.
- Serveeri kohe näiteks kartulikrõpsudega.
Krabisalati hot dog
Kui sellel kuul nägi ühe retseptina ilmavalgust sushi burger, siis sarnaselt kohtuvad siinses retseptis ameerikalikud kuklid mereandidega. Nimelt sain hakkama jällegi ühe mõnusa, kosutava ning suvise vahepalaga, mis oma põhiolemuselt on justkui klassikaline hot dog. Sisuks ei ole aga ükski vorst, vaid hoopi tervislikum alternatiiv krabisalati näol.
Mereande on maailmas küllaltki palju ning suur osa neist on üsna eksootiline ja luksuslik kaup, nagu näiteks must kalamari. Krabiliha on aga meile mitmel moel kättesaadav – müüakse ju poes krabipulki, krabisalatit jpm. Viimaste puhul ei saa aga alati kindel olla liha kvaliteedis, mistõttu tuleks õige ja maitsva krabiliha soetamiseks minna näiteks turule või külastada mõnda spetsiaalset kalapoodi. Kahtlemata on krabiliha täiesti ainulaadne ja ülimalt maitsev liha, mis meie argipäevasele toidulauale eriti tihti ei satu.
Nagu ikka, siis suvel otsin ma pigem kerglaseid ja mingis mõttes karastavaid maitseid, sest palavaga sooja toitu sööma väga ei kipu. Krabisalat on külm ning seetõttu on see suvisel ajal väga sobilik. Salatiks ei ole muud vaja, kui natuke murulauku või rohelist sibulat ning sidrunimahla. Murulauk kasvab ka meie kodumaistes tingimustes päris hästi. Kui Sina oled üks nendest, kes on pannud murulaugu enda aeda kasvama, saad ehk krabisalatis oma aia viljugi nautida! Murulaugu puudumisel teeb roheline sibul ka päris hästi töö ära, lõpptulemus on maitselt üsna sarnane.
Hot dog nõuab tingimata piklikuid saiakesi ja selliseid saiakesi leiab vabalt pea igast suuremast toidupoest. Küll aga leian mina suvisel ajal end tihti grillimas ning olen grillil valmistanud ka burgereid. Sel juhul olen tihti kasutanud üht grillimise eelist ja selleks on muidugi saiade kerge kuumutamine sütel. Vaieldamatult annab selline kuumutamise meetod ainult autentsust ja krõbedust saiakestele juurde. Kindlasti ei ole hot dog kuklite kuumutamine range reegel – krabisalati ise on juba niivõrd maitsev, et süües kipub selle saia ära unustama.
Mina serveerisin krabisalati hot dog’e kartulikrõpsudega. Krõpsud on piisavalt tahked ja soolased, et mõjuvad krabisalatile kuidagi neutraliseerivalt ning sobivad hästi selle lisandiks. Krabisalati hot dog on perfektne kehakosutus suvisel päeval lõunase või õhtuse toidukorrana ning selle retsepti järgi saavad neli näljast kenasti toidetud. Proovi ka ise see ainulaadne ning uutmoodi hot dog järele!