ahjumunad

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

 

Koostisained

  • 4 muna
  • 400g kreekajogurtit või lahjemat hapukoort
  • 100g suitsulõhe
  • 1/4 tl prantsuse ürdisegu
  • 1/4 tl cayenne’i pipart
  • 1/4 tl paprikapulbrit
  • soovi kõrral tsilli helbeid
  • soola
  • pipart 
  • võid vormide määrimiseks
  • kaunistuseks natuke tilli

Valmistamisõpetus

      1. Eelsoojenda ahi 180℃.
      2. Sega maitseained kreekajogurtiga.
      3. Määri vormid võiga ja jaga igasse vormi 100g kreekajogurtit ning seejärel lisa muna.
      4. Küpseta 10 minutit.
      5. Serveeri suitsulõhega ja kaunista tilliga. Soovi korral söö röstsaiaga.

ahjumunad

Kreemjad ahjumunad lõhega

Taaskord on meie roa peategelaseks muna. Retseptisahtel on ka varasemalt toonud teieni huvitavaid retsepte, kus põhitoiduaineks on muna. Muna on paljude inimeste iganädalases menüüs, küll aga on inimene loodud avastama ning katsetama. Seetõttu võib ühest ja samast retseptist ära tüdineda. Retseptisahtli peakokk Margit võttis muna ning valmistas sellest ühe unustamatu roa – kreemjad ahjumunad lõhega, mis sobivad nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks.

ahjumunad

Kreemjate ahjumunade ajalugu ulatub tagasi mitme aastakümne taha ning sellel on juured nii traditsioonilises prantsuse kui ka vene köögis. Prantsusmaal on tuntud “quiche’i” ehk sügav pirukas, mille valmistamisel kasutatakse muna-koore segu ja erinevaid täidiseid nagu köögiviljad, liha või kala. Vene köögis on sarnane roog tuntud kui “zrazy”, kus keedetud muna ja kartulimassi sisse lisatakse erinevaid täidiseid, sealhulgas kala. Sõltumata sellest, kas tegemist ühe või teise riigi roaga, on ühine nimetaja siiski muna kui põhiline koostisosa. Munavorm lõhega on kujunenud üheks klassikaliseks roaks, mis jätkuvalt rõõmustab inimesi üle kogu maailma oma rikkaliku maitse poolest.

ahjumunad

Söögitegemisel kasutasime Apelsini e-poest ostetud tarvikuid. Tõesti on lust kokata kui tead, et sul on olemas kvaliteetsed potid, pannid, noad ja stiilsed kausid, kuhu serveerida oma maailma parim roog. Soovitame külastada Apelsini e-poodi või füüsilist poodi, et leida endale ilus ja kvaliteetne vorm, kuhu valmistada oma ahjumunad. Apelsini füüsilised poed leiad Tallinnast, Tartust ja Rakverest.

ahjumunad

Loodame, et selle retsepti lugemine ajas neelud käima ja igal juhul, kui on soov proovida muna uues kuues, siis munavormid lõhega on kindlasti seda väärt. Nagu eelpool mainitud, siis seda rooga sobib süüa iga kell, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here