Kringel kaneeli ja mustsõstramoosiga Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 1 h 20 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 50 min

Koostisained

Taigen

  • 1 pakk kuivpärmi
  • 1 tl soola
  • 3 spl suhkrut
  • 900 g kõrge kvaliteediga nisujahu
  • 500-600 ml keefiri või hapendatud täispiima
  • 50 g võid

Täidis

  • Mustsõstra toorjuust
  • 3-4 spl rafineerimata suhkrut
  • 5-6 tl kaneeli

Glasuur

  • 5 spl tuhksuhkrut
  • tl piima
  • pool tl sidrunimahla

Valmistamisõpetus

  1. Sega taigna jaoks 1 pakk kuivpärmi, 1 tl soola, 3 spl suhkrut ja 900 g kõrge kvaliteediga nisujahu.
  2. Lisa segule 500-600 ml keefiri või hapendatud täispiima ja 50 g sulatatud võid.
  3. Sõtku kuni tainas käe küljest lahti tuleb ja on ühtlaselt veidi niiske. Vajadusel lisa natukene jahu juurde.
  4. Lase tainal 1 h kerkida kuni tainas on kerkinud kahekordseks koguseks.
  5. Eelsoenda ahi 180 kraadini.
  6. Kui tainas on kerkinud laota tööpinnale veidi jahu ja rulli tainas lahti.
  7. Määri tainas toorjuustuga ning lisa 3-4 spl rafineerimata suhkrut ja 5-6 tl kaneeli.
  8. Täidisele võib soovi korral suhkrut ja kaneeli rohkem panna, vastavalt maitsele.
  9. Rulli tainas kokku ja lõika umbes 3-4 cm paksused jupid ning aseta need üksteise kõrvale 24-26 cm-sesse koogivormi.
  10. Pane kringel ahju 180 kraadi juures 30 minutiks. Tõsta ahju ka veevann.
  11. Glasuuri tegemiseks sega 5 spl tuhksuhkrut, tl piima ja pool tl sidrunimahla. NB:Glasuuri konsistents peaks olema paks, aga selline, et see kergelt lusikalt maha voolaks.
  12. Kui kringel on valmis, siis lase kringlil rätiku all 15 minutit jahtuda ja siis triibuta kringlile glasuur.

Kringel kaneeli ja mustsõstramoosiga Retseptisahtel

Kringel kaneeli ja mustsõstra toorjuustuga

Mõni päev tagasi oli meie fantastilisel peakokal Margitil sünnipäev ja postitasime Facebookis ka teile ahvatluseks pildi tema imemaitsvast kaneelikringlist. Margiti loal teiega ka tänavuse sünnipäevakringli retsepti. Etteruttavalt võib lubada, et tulemus on Margitilikult superhea!

Kringel näeb välja väga traditsiooniline ning selle retsept võiks pildi järgi hinnates olla pärit hoopis mõne meie vanaema või vanavanaema retseptisahtlist. Teades Margitit olime kindlad, et mingisuguse viguri ta sinna siiski peitnud on.

Korraliku kringli puhul on esmatähtis, et ta oleks õhuline ja pehme. Üks hirmsamaid asju, mis kokanduses juhtuda saab, on kringel, mis on kuiv ja jääb suulakke kinni. Seega on äärmiselt tähtis täidise mõnus ja mahlane konsistents.

Pärast pärmitaigna kerkimist ja taigna lahti rullimist tuleks taignale siis täidis määrida. Et kringel jääks mahlane ja mõnus, otsustas Margit mustsõstra toorjuustu kasuks. Lisaks toorjuustule läks täidises veel rafineerimata suhkur ning loomulikult kaneel.

Teine oluline osa on juba ka pildi pealt nähtud glasuur, mis kringli eriti isuäratavaks muudab. Soovitame koostisosadeks tuhksuhkrut, piima ja sidrunimahla. Glasuuri konsistents peaks olema piisavalt paks, teda saaks mugavalt kringlile triibutada.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here