kalapulgad

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • Lõhefileed
  • Kartulit
  • Porgandit
  • Rohelist
  • Pipart
  • Soola
  • 2 tl riivitud parmesani
  • 1 spl õli
  • 2 spl riivsaia
  • 1 tl ürdisegu

Valmistamisõpetus

  1. Lõika lõhefileest tükid või osta kohe poest lõhetükid.
  2. Sega oliiviõli, riivsai, ürdisegu, sool ja pipar ning kata lõhetükid.
  3. Lõika kartulid pooleks ning maitsesta soola ja pipraga.
  4. Koori ja tükelda porgandid.
  5. Tõsta lõhe, kartulid ja porgandid koos ahju 200 kraadi juures umbes 15 minutiks või kuni paneering on kuldne ja krõbe.
  6. 5 minutit enne ahjust välja võtmist lisa kartulile riivjuustu, et see ahjus kartuli peale ära sulaks.
  7. Serveeri kalapulgad koos ahjukartuli ja porgandiga ning tee kõrvale värske salat.

kalapulgad

Krõbedad kalapulgad lõhefileest

Rimi korraldab taas konkursi Retsepti Meistriklass, kuhu on oodatud osalema põhikooliõpilased oma klassiga kokku pandud meeskonnana. Iga kuu saavad meeskonnad uue retseptiülesande, mida lahendada. Kõige selle eesmärk on luua noortes kokkamishuvi ning panna neid läbi selle ka mitmekesisemalt toituma. Kangest hirmust suureks saamise ees ja solidaarsusest noorte kokkamishuviliste vastu otsustasime konkursiväliselt sellest võistlusest ka osa võtta ning teeme noortele antud retseptiülesandeid kaasa.

Eestlane on mererahvas ja teada on, et kala meile maitseb – lausa nii väga, et juba aastakümneid on selle välja näitamiseks pühendatud terve nädalapäev ja tõenäoliselt selleks, et neljapäevane toidulaud võimalikult huvitav püsiks saigi märtsikuiseks ülesandeks luua retsept kalast või mereandidest. Meie lahendus ülesandele oli teha ühed krõbedad kalapulgad lõhefileest, nimelt panin paneeringuga lõhefilee tükid koos kartulite ja porganditega ahju ning lõikasin neist pärast küpsemist suupärased kalapulgad.

kalapulgad

Lõhe on täis erinevat sorti tervislikkust – suurepärane B-vitamiinide ja valguallikas ning nagu ühele õigele kalale ka kombeks leidub seal suures koguses tervisele vajalikke Omega-3 rasvhappeid, mida meie kehad ise toota ei suuda. Justament selle pärast lõhe meie valikuks saigi.

Kõigepealt maitsestasin lõhefilee ära, seejärel segasin kokku paneeringu millega lõhetükid korralikult ära katsin ning panin koos kartulite ja porganditega ahju oma aega ootama – umbes 30 minutit, et toit küpseks ning kala saaks omale mõnusalt krõbeda kooriku peale.  Enne veel, kui toit jahtuma hakkas, raputasin kalale ja kartulitele riivjuustu ning meie kalahõrgutis oligi serveerimiseks valmis.

kalapulgad

Isuäratavalt krõbedad kalapulgad lõhefileest koos ahjuküpsete kartulite ja porganditega on kerge ja tervislik roog millega oma toidulauda katta. Külasta kindlasti Rimi Retsepti Meistriklassi kodulehte ja tutvu ka teiste töödega – seal on piisavalt inspiratsiooni, et kasvõi kaks päeva nädalas kalatoitudele pühendada.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here