püreesupp

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Vala oliivõli potti ja lisa vürtsköömen, kurkum ning persillade.
  2. Lisa vesi ja vala Härmavilja suvine supisegu potti.
  3. Vala potti ka 400 g kikerherneid harissa ning sega läbi.
  4. Lisa sool ja pipar ning sega uuesti.
  5. Lase supil madalal tulel keeda ning püreesta supp saumiksriga ning lase veel supil natukene vaikselt podiseda.
  6. Serveeri supp ja lisa peterselli ja münti.

püreesupp

Lähis-Ida mõjutustega püreesupp

Ma ei tea paremat asja mida ühel krõbedal talvepäeval süüa kui üks korralik supp. Ja juba põnnieast saati on see nii olnud – pärast pikka kelgutamist kohalikul künkal läksin koju ning vanaemal oli supp valmis tehtud ning oi kui mõnusalt ja soojalt sel õnnestus mind täita. Tänaseks on kelgutamist pisut vähemaks jäänud, kuid talvemõnude nautimise üheks osaks on supitamine siiski jäänud ning seepärast ma valisingi tänaseks roaks just järgneva – Lähis-Ida mõjutustega püreesupp, mille kandvat rolli mängib Härmavilja suvine supisegu.

püreesupp

Pole tähtis millist tõugu supiga tegu – on see harilik köögivilja- või püreesupp nagu ma tänaseks tegin, supipõhi peab olema värske ja maitsev. Talvisel ajal on kõige värskem kraam saadaval just Härmavilja segudest, mis jõuavad sügavkülmikusse otse põllult, ilma igasugu säilitusaineteta. Enne kui Härmavilja supisegu kallale läksin, segasin potis ära õli, kurkumi, vürtsköömned ja persillade. Seejärel lisasin vee, köögiviljad, kikerherned ning muud maitseained.

püreesupp

Tegelikult võinuks siinkohal suppi juba ka serveerida, sest kõik vajalik sai sisse ning maitses ka hea, aga mul oli ikkagist plaanis püreesupp. Kui koostisosad said mõnusalt pehmeks keedetud, näitasin neile oma saumikserit. Tegu on minu lemmiketapiga, sest saad vaadata kuidas need värsked Härmavilja köögiviljad koos kõige muuga üheks isuäratavaks püreeks muutuvad ning tead, et kogu see mass pakatab talvisel ajal väga vajalikust energiast ja vitamiinidest.

Just sellist värsket kraami peabki talvisel perioodil võimalikult palju sööma, et kevad ei saabuks koos väsimusega ning haigused ka end eemale hoiaksid. Härmavilja toodete valik on lai ning neid võib kõiksugu toitude sees kasutada aastaläbi(!). Pange nüüd oma köögitoimetuste püksid jalga, leidke sügavkülmikust Härmavilja suvine supisegu ja kokake valmis see hõrgutav püreesupp!

püreesupp

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here