Rose

Seekordne sügisene veinisoovitus tuleb Prantsusmaalt. Le Grand Noir Rose on ideaalne valik sumedaks sügisõhtuks koos kaaslasega või nädalalõpu tähistamiseks sõpradega. Veini Rose kergus on segatud tugeva marjase karakteriga, andes joogile paraja kuivuse, mistõttu on vein suurepärane külmadel sügisõhtutel sooja kamina ees.

Le Grand noir Rose on pärit Kagu-Prantsusmaalt, Languedoc Roussillon piirkonnast. Marseille’i vahetust lähedusest pärit veini maitse on loodud Ühendkuningriigist pärit veinimeister Hugh Rymani poolt, kes õppis Bordeaux’ s ning kel on kogemust mitmete erinevate veinisortitega lausa 17 erinevas riigis. Veini valmimisel on leotatud marjakesi lühikest aega marjamahlas, et anda veinile parajalt roosa värvus. Hiljem on viljakestad eraldatud ning lastud joogil käärida roostevabast terasest vaatides.

Rose

Veinis ei ole kasutatud vaid ühte sorti viinamarju, vaid jooki on lisatud 85% Grenache Noir viinamarju ning 15% Syrah sorti viinamarju. Grenache Noir viinamari on üks klassikalisemaid punase veini viinamarju, mis on väga hilise küpsemisega ning vajab seetõttu väga kuiva ja kuuma kasvupiirkonda. Peamiselt Hispaanias kasvatatav viinamarjasort sobib väga hästi ka Lõuna-Prantsusmaa idapiirkonnas aretamiseks. Grenache viinamarjasort loodi 17.-18. sajandi paiku, kuna veinisõbrad nõudsid kõrgema alkoholisisaldusega ning tugevama vürtsisema maitsega jooki. Le Grand Noir Rose veinis on kasutatud ka Syrah viinamarjasorti, mis pärineb just Prantsusmaa kaguosas paiknenud Rhone piirkonnast. Veini roosa värvus on saadud marjadest, mis on kasvatatud Carcassonne’i linnakese ümbruses säästva põllumajanduse põhimõtetel.

Rose

Värvilt lõheroosa Le Grand Noir Rose lõhnas on tunda lillelist aromaatsust, mille marjane lopsakus meenutab üleküpsenud vaarikaid ning mõnusat kirsimoosi. Kerget metsmaasikate lõhna ergutab ka parajalt tsitruseline happenüanss. Veini maitse on keskmiselt täidlane, millele annab marjane mahlasus vajaliku värskuse. Maitses kerkivad esile ka punased luuviljade hõrgud maitsed, milles annavad tooni eelkõige punane greip ja veriapelsin. Le Grand Noir Rose ideaalne serveerimistemperatuur jääb 8-10 kraadi juurde. Veini juurde sobivad eelkõige mereandidega pastaroad, linnulihast eelroad ja rikkalik juustuvalik. Veini on kõige sobilikum serveerida väiksematest bordeaux’ tüüpi veiniklaasidest.

Rose

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here