sushi

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 35 min

Koostisained

  • 2 dl sushiriisi
  • 4 dl vett
  • soola
  • 2-3 spl riisiäädikat
  • 3 nori lehte
  • 1 pakk lumekrabi tükke
  • 1 väiksem kurk
  • 1 küps avokaado
  • 70-90 g maitsestamata toorjuustu
  • Serveerimiseks wasabi pasta, marineeritud ingverit ja sojakastet

Valmistamisõpetus

  1. Keeda riis keskmisel kuumusel, kuni vesi on peaaegu imendunud riisi, ja keera kuumust seejärel vähemaks.
  2. Lase veel väiksemal kuumusel keeda, kuni vesi on täielikult imbunud.
  3. Lase riisil kaane all maha jahtuda ja lisa äädikas kergelt segades riisile.
  4. Kui puulusikat pole, võib kasutada puidust võinuga.
  5. Aseta nori rullimisalusele ja laota riis lehele ühtlaselt äärest ääreni.
  6. Aseta keskele täidis ja keera rullimisalusega tihedalt kokku, et lahtilõikamisel rull ei laguneks.
  7. Aseta rullid umbes 10-15 minutiks külma enne kui lahti lõikad.

sushi

Lumekrabi toorjuustu sushi

Me pole seda siin Retseptisahtlis juba mõnda aega teinud, aga… Kuidas oleks üks väike hüpe Aasia kööki? Ja mis saakski olla aasiapärasem, kui hõrgutavatest mereandidest ja riisist kokku keeratud sushi. Just selle me ette võtamegi. Sushimatiga aitas meid kauplus Apelsin ning kõige muuga üks väga vahva toidukuller.

sushi

Sushi on päris mitmeti jaapanlaste roog. Ma ei räägi siin mitte ainult päritolust või kultuurilisest seosest, aga ka võimest seda rooga korralikult läbi seedida. Nimelt on nende kõhubakterid võimelised vetikaid seedima ning just seda need nori lehed ongi – vetikad. Teadlased avastasid, et vaid seal piirkonnas elavatel inimestel on võime neid vetikaid korralikult läbi seedida. Võttes arvesse, et vetikaid kasutati kunagi seal ka maksevahendina, siis pole ka imestada, et jaapanlased nendega paremini läbi saavad kui läänerahvas.

sushi

Teine huvitav asi sushi kohta on see, et tihti selle kõrvale pakutav wasabi ei olegi mitte päris wasabi, vaid lihtsalt roheliseks võõbatud mädarõigas. Päris wasabi kaotab enamik oma maitsest umbes 15 minutiga pärast pasta valmis segamist. Lisaks on seda kapriisset taime väga keeruline kasvatada.

sushi

Sushi kokku keeramiseks pole palju tarvis, kuid korraliku sushimatita läbi ei aja. Riisi laotades ära sellele väga palju pressi – laota see kergelt üle nori lehe nii, et riisiterad oleksid üksteisest eristatavad. Kui oled oma rulli valmis saanud, siis kasuta selle lõikamiseks teravat nuga – mitte käib kah nuga vaid teravat nuga, muidu läheb asi untsu.

sushi

Katseta julgelt kindlasti erinevaid retsepte ning miks mitte mõelda ka midagi omapärast välja. Siis, kui korralikud köögiriistad käepärast, ei tohiks raskusi ette tulla. Kõik vajaliku oma kööki leiad kauplusest Apelsin. Nüüd kokkama!

Teise variandina võib proovida ka riis väljapool varianti, mille valmistamine on ka väga lihtne.

sushi

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here