Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
- Felixi Wok Sweet & Sour kaste
- Riis
- Kana
- Bambusevõrsed
- Ananass
- Ingver
- Sool
- Pipar
- Oliivõli
- Maitseroheline
Valmistamisõpetus
- Pane riis keema ja maitsesta soolaga.
- Vali sobiv vokipann ja vala pannile oliivõli.
- Esimesena prae pannil ingver ja mõne aja pärast lisa kana ja maitsesta soolaga.
- Lase kanal mõni minut pannil haududa ning lisa bambusevõrsed ja ananass.
- Sega vokiroog läbi ja lase minut haududa.
- Vala vokiroale peale Felixi Wok Sweet & Sour kaste ja sega.
- Kõige viimasena lisa riis ning sega uuesti.
- Soovi korral maitsesta soola ja pipraga ning serveerimisel lisa maitserohelist.
Magus-hapu vokiroog kanaga
Kuna tegu on aasiamaades tõepoolest klassikaga, võib ekslikult jääda mulje, et õige vokiroa tegemine on midagi vaevanõudvat ja keerulist. Just selle uskumuse tahaksime täna üks kord ja korralikult ümber lükata. Täna valmis meil niisiis aasiapärane vokiroog kana ja aasiapäraste köögiviljadega.
Kõige olulisem faktor selle juures, et tänapäeval maitsvaid vokiroogasid tõepoolest niivõrd lihtne teha on, peitub selles, et erinevaid hõrke ja hoolikalt valmistatud kastmeid on poest saada väga erinevaid. Ka meie oma Põltsamaa Felix on sel aastal välja tulnud uute ägedate kastmesegudega, mille abil võib Felixi enda sõnul igaüks tunda ennast oma koduköögis kui tõeline meisterkokk!
Meie võtsime täna ette ja katsetasime läbi Felixi aasiapäraste vokiroogade kastmete sarjast toote Felix Wok Sweet & Sour. Tegu on magushapu kastmega, mis koosneb tomatipüreest, ananassimahlast, erinevatest vürtsidest jpm heast-paremast. Kastmele hakkisime ise juurde bambusevõrseid, ananassi ja ingverit.
Nagu meie videoõpetusest näha, valmib maitsev vokiroog tõesti imekiiresti. Riis keema, tükeldatud kanafilee pannile ja hiljem köögiviljad koos kastmega juurde ja aasiapärane hõrgutis ongi valmis! Kel soovi, võib erinevaid köögivilju loomulikult vastavalt maitsele veel juurde lisada. See ju vokiroa mõte ongi, et kõik lemmikasjad sisse saaksid. Kui roog juba taldrikule saab, siis soovitame maitseks ja kaunistuseks lisada veel maitserohelist.