Kaukaasia sealiha köögiviljadega Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • 135 g Nõo Lihavürsti Kaukaasia grill-liha
  • 30 g punast sibulat
  • 5 g küüslauku
  • 50 g baklažaani
  • 50 g kabatšokki
  • 50 g punast või kollast paprikat
  • 50 g küpset tomatit
  • 120 g kartulit
  • 20 g tomatipastat
  • 9 g oliiviõli

Valmistamisõpetus

  1. Haki 30 g punast sibulat ja 5 g küüslauku.
  2. Poolita 50 g paprikaid, eralda seemned ja viiluta.
  3. Kuumuta potis 9 g oliivõli.
  4. Tõsta Kaukaasia grill-liha 180 kraadi juures ahju 25 minutiks.
  5. Pane potti sibul, küüslauk ja paprika ning kuumuta läbi.
  6. Kata pott kaanega ja hauta aeg-ajalt segades 20 minutit, vajadusel lisa oliivõli.
  7. Lisa 50 g tomati konservi ja maitsesta soola ja pipraga.
  8. Viiluta 120 g kartulit, 50 g baklažaani ja 50 g kabatšokki ja pane potti ning hauta kuni pehme.
  9. Salati tegemiseks kirsstomatid pooleks ja maitsesta oliivõli, soola ja pipraga ning lisa kaunistuseks murulauku.

 Kaukaasia sealiha köögiviljadega Retseptisahtel

Kaukaasiapärane sealiha köögiviljahautisega

Figuurisõbralikkus on juba pikemat aega meie retseptides läbivaks teemaks ja seetõttu on ka täna valminud roog ideaalne neile, kes soovivad oma kehale rasvasest ja õlis praetud toidust väikese puhkuse anda. Maakaardil võtsime suuna Kaukaasiasse ja valmistasime just sealt pärit ürdiseguga marineeritud sealiha kõrvale mõnusa köögiviljahautise.

Hautise kõrvale valisime Nõo Lihavürsti Kaukaasia grill-liha, mis kujutab endast Kaukaasiapärases marinaadis ja rohke sibulaga väherasvaseid seavälisfilee lõikusid. Marinaad on Nõo Lihavürsti kokkade poolt meisterlikult valmistatud (Retseptisahtli kinnitus, et maitse on tal oivaline!) ja meil jäi üle vaid seavälisfilee lõigud ahju küpsema tõsta.

Sealiha kõrvale otsustasime niisiis valmistada kõigist parimatest köögiviljadest ühe mõnusa hautise. Alustasime sibula, küüslaugu ja paprika kuumutamisega ning lisasime seejärel potti puhast ehk lisasuhkruteta tomatipüreed. Seejärel rändasid potti viilutatud kartulid, blaklažaan ja kabašokk. Soovitame siis lasta hautisel veidi aega ikka podiseda – nii segunevad maitsed ka ühtlaseks ja kõik koostisosad jõuvad mõnusalt pehmeks minna.

Salati otsustasime täna teha eriti suvise ja vaikselt juba grillihooajale mõeldes – värske tomati ja murulauguga. Aega ei kulu selleks peaaegu et üldse. Kirsstomatid pooleks, hakitud murulauk juurde ja maitseks oliiviõli, soola ning pipart!

Tõsta liha, hautis ja salat taldrikule, kaunista roog veel ülejäänud murulauguga ja naudi!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here