Soolasiig värske kartuli ja tilliga Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • 300 g soola siia fileed
  • 350 g värskeid kartuleid
  • Till
  • Sool
  • Pipar
  • Toasooja võid
  • Soovi korral 1-2 spl viina siia maitsestamiseks

Valmistamisõpetus

  1. Keeda 350 g värskeid kartuleid.
  2. Fileeri 300 g soola siia fileed.
  3. Maitsesta soola siig ja värske kartul soola ja pipraga.
  4. Raputa kartulile tilli.
  5. Lisa kartulile toasooja võid.

Soolasiig värske kartuli ja tilliga

Soolasiig värske kartuli ja tilliga

Tänasesse vihmasesse päeva sobib meie arvates eriti hästi üks mõnus suvine ja kerge retsept. Head soolakala rooga polegi ammu valmistanud ja just nüüd on selleks parim aeg. Täna valmis niisiis soolasiig kuuma kartuli ja tilliga.

Aeg on näidanud, et kui juba isu soolase kala järele tuleb, siis ei ole pahatihti enam kellelgi mahti ise soolamisega tegelema hakata. Meie lemmikul M.V.Woolil ehk Mati Kalapoel on õnneks olemas suurepärased soolamistehnikad ja vahendid ning nende poolt valmistatud soolakalas ei pea mitte kunagi pettuma – olgu selleks siis -lõhe, -forell, -heeringas või soolasiig.

M.V.Wool kasutab toodete parima maitse ja kvaliteedi tagamiseks kuivsoolamismeetodit, mis toob esile kala head maitseomadused ning tagab nõutava konsistentsi. Soolatud kalatooted on saadaval nii viilutatuna kui ka terve tükina nahal.

Tänane retsept ise on küllaltki lihtne ja eesolevaks suveks ideaalne. Ilmselt ei ole ma ainus, kellel kuum kartul, tilli ja soolakalaga kohe pildi vanaema aiast ja suvepäikesest ette manab. Meie valitud soolasiiga on ka lihtne prepareerida. Pakist välja, viilutada ja taldrikule! Seejärel kartulid juurde keeta, soovi korral ka värske salat kõrvale hakkida ning maitsev eine ongi valmis.

Serveerimisel puista maitseks ja kaunistuseks kartulitele ja kalale ka maitse järgi tilli!

Vaata veel meie kalaroogasid siit!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here