Ahjukana Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 1 h 30 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 40 min

Kellel on selleks hooajaks juba verivorstidest ja rammusast sealihast küllalt saanud, soovitame tänaseks õhtuks või miks mitte ka aastavahetuse õhtuks midagi väga mahlast ja hõrku – ahjukana üritide ja suussulavate ploomidega.

Nõo Lihavürsti poolt eelnevalt ürtidega maitsestatud ahjukana on ideaalne neile, kes soovib külalistele pakkuda midagi väga hõrku ja maitsvat. Kana on eelnevalt maitsestatud sibula, küüslaugu ja roheliste maitsetaimedega, jäi meil üle vaid praad 1,5 tunniks ahju pista. Ise saime sel ajal tegeleda lauakaunistamise ja iseende külaliste tuleku ajaks valmis sättimisega.

Kuna soovisime lisaks kanale kõrvale midagi mahlast ja veidi teistsugust pakkuda, lisasime siis, kui kana oli juba tunni jagu ahjus olnud, talle kõrvale ka pooleks lõigatud ploomid. Soovitame kana veel koos ploomidega siis pooleks tunniks ahju tagasi tõsta.

Ahjus tehtud puuviljad lisavad Nõo kokkade marinaadile veelgi mõnusat lisamaitset ning sobivad serveerimiseks kana kõrvale suurepäraselt näiteks juurviljade asemel.

Ahjukana Retseptisahtel

Koostisained

  • Nõo Lihatööstuse Ahjukana ürtidega
  • 6 ploomi
  • 4 väiksemat porgandit
  • Rosmariini oks

Valmistamisõpetus

  1. Pane Nõo Lihatööstuse Ahjukana ürtidega ahju 1h ja 30 minutiks.
  2. Pese 6 ploomi ja lõika keskelt pooleks.
  3. Pese ka 4 porgandit.
  4. Lisa ploomid ja porgandid kanaga koos ahju viimaseks 30 minutiks.
  5. Serveerimiseks lisa kanale rosmariini oks.

Vaata ka seda kana retsepti!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here