Külmsuitsulõhe

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained

  • Viči külmsuitsulõhe
  • 1/2 avokaadot
  • 1 spl toorjuustu
  • 1/2 tl laimimahla
  • Soola
  • Pipart
  • Tilli
  • Redist
  • Vesikressi

Valmistamisõpetus

  1. Haki avokaado parajateks tükkideks.
  2. Sega toorjuust laimimahla, soola, pipra ja tilliga.
  3. Lisa segusse ettevaatlikult avokaado. NB: muidu läheb pudruks.
  4. Tõsta segu ümmargusse vormi ning tõsta umbes 10 minutiks külmkappi. Kui vormi pole, siis vormi lusikaga.
  5. Viiluta lõhe parajateks tükkideks.
  6. Tõsta avokaadosegu külmkapist välja ja eemalda vorm.
  7. Aseta lõhe avokaadovormi peale.
  8. Lõika redisest peenikesed rattad ja tõsta lõhe peale kaunistuseks.
  9. Lisa vesikressi ja maitsesta pipraga.
  10. Kõrvale võib serveerida majoneesi-sinepikastet.

Külmsuitsulõhe

Külmsuitsulõhe avokaadopadjal

Kellele ei meeldiks kala? Eriti hea ja maitsev on just lõhe. Lisaks on kala söömine kasulik, sest see varustab keha vajalike oomega-3-rasvhapete ja D-vitamiiniga. Oomega-3-rasvhapped alandavad vererõhku, suurendavad rasvapõletust ja vähendavad stressi mõju organismis. Mõtlesime meiegi midagi põnevat lõhest valmistada ja tulemus on teie ees.

Kala, millest maitsvat rooga hakkasime valmistama, oli Viči külmsuitsulõhe. Külmsuitsulõhe peab olema korralikult soolatud ning meile meeldis, et Viči kasutab kalade soolamiseks just Himaalaja kristallsoola. Külmsuitsutamine on pikaajaline protsess, mis võtab võrreldes kuumsuitsutamisega tunduvalt kauem aega, kuid tänu millele saadakse tõelisi delikatesse. Külmsuitsulõhe on toode, millega suurt vaeva ei ole. Kõigepealt tuleb võtta lõhe pakendist välja ning lõigata valmis parajad tükid. Lõikasime sellised pikemad ribad, et hiljem oleks hea neid rulli keerata.

Külmsuitsulõhe

Külmsuitsulõhe alla valmistasime avokaadopadja. Padja valmistamiseks kasutasime toorjuustu, laimimahla, avokaadot ning maitsestamiseks soola ja pipart. Segasime toorjuustu, tilli ja laimimahla omavahel läbi. Ettevaatlikult lisasime segusse avokaado. Kui liiga hoogsalt segada tuleb sellest pudru. Saadud segu pressisime ümmargusse vormi ning panime umbes 10 minutiks külmkappi hanguma. Mõne aja pärast võtsime avokaadopadja külmkapist välja ning asetasime peale külmsuitsulõhe. Kaunistamiseks kasutasime redist ja vesikressi. Kes vesikressi pole enne kasutanud, siis soovitame soojalt, sest see lisab toidule mõnusa koguse värskust ja rohelust.

Lõhe avokaadopadjal saigi meil valmis ning maitses väga hästi. Selline roog sobib hästi söömiseks kuumal suvepäeval, kui sooja toidu isu väga ei ole ning hing ihaldab midagi värsket ja jahedat.

Külmsuitsulõhe

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here