Mimosa

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 5 min

 

Koostisained

4-le

  • 150 ml Prosecco Spumante Extra Dry Maschio’t
  • 50 ml porgandimahla
  • 50 ml apelsinimahla
  • veidi jääd
  • kaunistuseks apelsiniviil

Valmistamisõpetus

  1. Vala koostisosad klaasi kokku.
  2. Lisa kaunistuseks apelsiniviil.

mimosa

Mimosa

2023. aasta kevadine Kokakool algas mimosadega, mis on laialdaselt tuntud üle kogu maailma ning nende värskendav ja kerge maitse on lihtsalt vastupandamatu. Võib julgelt väita, et mimosa on kroonitud brunchi kuningannaks, sest just seal kohtab seda kõige rohkem. Selleks, et tunda ennast kui tõeline baarmen, tuleb alustada mimosast, sest selle valmistamine on lihtne ja kiire.

Kuigi täpne päritolu pole täielikult teada, arvatakse, et see kokteil tekkis 1920. aastate alguses Pariisis. Ühe teooria kohaselt loodi mimosa esmakordselt Ritz hotelli baaris. Teine teooria väidab, et mimosa loodi Prantsuse Rivieral, kus turistid nautisid hommikusööki koos päikesepaiste ja vahuveiniga. Nende kahe teooria kohaselt sai mimosa oma nime sellest, et see meenutas lille nimega Mimosa pudica. Mimosa sai laialdaselt tuntuks 1960. ja 1970. aastatel, kui see sai populaarseks brunchide ja teiste hommikusöögi jookide hulgas. Tänaseks päevaks on mimosa saanud klassikaliseks kokteiliks, mida serveeritakse üle maailma mitmesugustel sotsiaalsetel üritustel, eriti hommikusöökidel ja pidulikel sündmustel.

Mimosa

Ilma korraliku vahuveinita ei ole ka mimosat. Meie valisime oma mimosa sisse vahuveini nimega Prosecco Spumante Extra Dry Maschio, mis on Itaalia päritolu vahuvein. See on valmistatud Prosecco viinamarjadest, mis kasvavad Veneto piirkonnas Itaalias. Prosecco Spumante Extra Dry Maschio on valmistatud Charmat meetodil, kus vahuvein valmib suure teraspaagi sees, teist kääritust läbi tehes. See meetod annab vahuveinile värsked ja puuviljased maitsed, mis on Prosecco veinidele omased. Selle vahuveini alkoholisisaldus on tavaliselt vahemikus 11-12% ja suhkrusisaldus on “extra dry” kategoorias, mis tähendab, et vein on kuiv, kuid mitte liiga kuiv.

mimosa

Prosecco Spumante Extra Dry Maschio on kahvatukollase värvusega ning aroomis domineerivad tsitruselised ja õrnad lillelised noodid. Maitse on värske, puuviljane ja tasakaalustatud, kusjuures puuviljade hulka kuuluvad pirnid, virsikud ja valged sõstrad. Veini mullid on peened ja kestavad kaua, muutes selle joogi eriti elegantseks.

Kaunistasime oma mimosad veel apelsini viilu ja peterselliga ning voilà, olidki valmis. Ainuke asi, mis on parem kui brunch, on brunch koos sõpradega. Niisiis helistage oma sõpradele ja kutsuge brunchile ning üllatage neid oma vapustavate mimosadega.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here