Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 45 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Koostisained
- 1,5 kg kartulit
- 120-130 g võid
- peotäis värsket tüümiani
- 1 spl soola
- 1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamisõpetus
- Eelsoojenda ahi 220 kraadini.
- Pese ja koori kartulid ning seejärel viiluta mandoliinil kartul õhukesteks viiludeks.
- Kuumuta võid kuni selles on tekkinud kuldpruun puru.
- Lisa võisse tüümian ja sega.
- Sega kartulid soola ja pipraga läbi ning pane võiga määritud muffinivormi.
- Pane kartulitele lusikahaaval võrdselt tüümiani sulavõid.
- Küpseta 45 minutit või kuni kuldpruunid.
Minikartulivormid
Vaatega juba eesolevasse sügisesse, mõtlesime teha midagi maalähedast ja soolast. Natuke siiski lisasime ka tänapäevasust ning nii valmisidki toredad minikartulivormid. Retsept on iseenesest superlihtne – nagu kartulivorm ikka.
Kartulist ja kartulivormidest saame Euroopas rääkida alates 16. sajandist, sest varem seda lihtsalt ei tuntud. Kui maadeavastajate reisid Ameerikasse 16. sajandil sagedasemaks muutusid, siis jõudis Euroopasse ka kartul.
Meie minikartulivormid valmisid kodu- ja köögitarvete poest Apelsin ostetud muffinivormidesse. Apelsinist leiad laia valiku erinevaid muffinivorme. On nii silikoonist kui metallist, nii üksikuid kui plaate, kuhu mahub korraga 10+ muffinit. Saadaval on ka ühekordselt kasutatavad paberist muffinivormid. Kõiki tooteid on võimalik tellida Apelsini mugavast e-poest või külastada füüsilisi kauplusi Tallinnas ja Rakveres.
Minikartulivormid on väga-väga lihtne retsept, mille tegemisega saavad hakkama ka lapsed. Suurema osa valmistamisajast võtab vormide küpsemine ehk sel ajal on juba võimalik tegeleda muude asjadega ja oodata toidu ahjus valmimist. Arvestades viimase aja tohutut hinnatõusu, siis on minikartulivormid ka väga soodne toit, mida valmistada ning raha veidi kokku hoida.
Soovitame kõigil järgmisel korra proovida muffinivormidesse muffinite küpsetamise asemel midagi muud ja valmistada hoopis maitsvad minikartulivormid.