Kanašašlõkk

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • Kikase Kukegrill
  • Roheline paprika
  • Kollane paprika
  • Punane sibul
  • Ananass
  • Puitvardad

Valmistamisõpetus

  1. Pange esmalt puitvardad umbes 30 minutiks külma vette likku, et need grillil põlema ei läheks.
  2. Haki paprikad ja sibul parajalt suurteks tükkideks, et need oleks varda otsas sama suured kui šašlõkitükid.
  3. Pane paprikad, sibul, ananass ja šašlõkk vardasse.
  4. Tõsta vardad grillile ja lase neil umbes 20-25 minutit küpseda.

Kanašašlõkk

Mittetraditsiooniline kanašašlõkk varrastel

On aeg tutvustada teile ka meie teist grillipeo toiduretsepti. Me tahtsime küpsetada midagi ikka varraste otsas ka, nagu ühel õigel grillipeol võiks teha. Päris klassikalist šašlõkki siiski me teha ei tahtnud, isutas ikkagi mõnusa kerge linnuliha järele. Seega lähenesime siis asjale teistmoodi ning valmiski retsept: mittetraditsiooniline kanašašlõkk.

Selleks oli vaja Kikakse Kukegrilli, mis on mõnusas suvises kollases marinaadis broilerikintsuliha. Lõikasime fileetükid väikesteks tükkideks, mis nägid välja nagu šašlõkitükid. Liha vahele varda otsa panime veel paprikat, punast sibulat ja ananassi. Seejärel asetasime grillile küpsema. Toit valmis väga kiirelt, kuna need komponendid ei vaja pikka küpsemist.

Kanašašlõkk koos köögi- ja puuviljadega on suurepärane kooslus. Viljade osas võib olla loominguline ja lisada neid oma maitse järgi. Veel sobiks ka suvikõrvist, virsik, valge sibul ja ka shampinjonid või grilljuust. Ananassi soovitan aga igaljuhul lisada, sest ananass jääb ka grillil küpsedes mahlane ja magus ning sobib kanalihaga ideaalselt kokku. Pealegi näevad taldrikul sellised vardad kihvtid ja efektsed välja.

Šašlõki serveerisime puiduimmitatsiooniga Gastrolinki vaagnal, mis on muide väga kerge ning on valmistatu portselanist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here