Vokiroog

Eile sai Retseptisahtel huvitava väljakutse – pidime testima Mamma vokiroogasid. Nimelt saatis Mamma meile proovimiseks nende uued ja esimesed vokiroad. Testisime, et kas need tõesti valmivad 5 minutiga (paki peal on selline lubadus) ning kuidas need üldse maitsevad. Mamma oskas väga hästi ajastada oma tegevust, sest oli täpselt lõunaaeg ning üks vokiroog kulus hädasti marjaks ära.

Mamma vokiroogasid on kahe maitsega – Kana-teriyaki vokiroog ja Aasia BBQ vokiroog veiselihaga.

Kana-teriyaki vokiroog maitses ülihästi. Selle sees oli ingverit ja soja ning veidi ka tšillit, mis andis toidule ka kerge teravuse. Selles vokiroas on kasutatud teriyaki kastmes riisinuudleid ning ohtralt köögivilju. Isegi pärast pannil praadimist tundus kogu toit ikkagi väga värske ja kerge. Tegelikult moodustabki põhilise osa vokiroogadest värsked komponendid. Kui Mamma kodulehelt vokiroogade kohta lisa lugeda, siis selgub, et kõikide komponentide värskuse ja naturaalsuse tõttu on nende ka säilivusajad lühikesed. Seega, hommikul paneb sulle Mamma toidu karpi valmis ja sina teed selle omale lõunal soojaks. Ideaalne. Nagu tõeline mamma 🙂

Teine vokiroog veiselihaga maitses samuti väga hästi. Selles vokiroas oli tunda idamaiseid ja huvitavaid maitsenüansse. Nimelt on seal kasutaud maitsestamisel kurkumi taime, mille kasulikkusest juba ükskord teile rääkisin, kui putru tegin. Veiselihaga vokiroas on kasutatud hoopis kollast riisi ning veiseliha on aasiapärases marinaadis. Ka selles vokiroas on palju köögivilju, näiteks peakapsas, punane paprika, porgand paksoi jt. Mõlemad vokiroad on muideks ka gluteeni- ja laktoosivabad. Tegelikult on mõlemas vokiroas huvitavaid juurvilju, mida ise igapäevaselt oma tavatoidus ei kasuta ja poest ka ei osta, seega oli selline tore kogemus ja meeldiv avastus, et mõni tootja on viitsinud nii palju vaeva näha.

Mamma vokiroogade valmistamine oli kokkuvõttes väga lihte. Nende valmistamiseks on vaja ainult pliiti, sest liha on eelküpsetatud ning vajab pannil kerget praadimist. Esmalt lased pannil õli soojaks, siis tõstad pannile köögiviljad ning vokid neid paar minutit. Seejärel lisad riisi/nuudlid ja liha ning kastme, mis on eraldi kotikestena kaasas. Nüüd vokidki toitu veel minuti. Lõpuks võid pigistada toidule veel laimitükist mahla või lisa värsket koriandrit ning serveeri taldrikul.

Kuna aga asi piirdubki vaid pannile asjade “valamisega”, siis tõesti ei kulugi rohkem aega kui 5 minutit ja vokiroog ongi valmis! Mugavaks teeb asja see, et tegu on täpselt ühe inimese portsuga, seega ei jäänud meil midagi üle ega puudu – kõht sai täis ja meel oli hea. Väga palju aega kah ei kulutanud. Kõik toorained olid mõnusad ka seetõttu, et nad olid eraldi pakendatud või siis vähemalt sektoritena eraldatud. Muidu on valmistoidu puhul see, et rasva voolab igale poole ja kõik näeb välja nagu üks suur ebameeldiv kompott. Mamma vokiroad nägid välja tõesti isuäratavad ja tundusid ka värskemad ja paremad.

Raske oli otsustada, kumb vokiroog meie lemmikuks kujunes, kuid kaldume Kana-teriyaki poole. Kindlasti soovitame neid kõigile. Eriti neile, kellel pole lõunal või õhtul rohkem aega kui 5 minutit söögitegemiseks, kuid tahaksid siiski süüa midagi head ja ka tervislikku. Tegemist on tõesti tervislikke toitudega, sest need pole säilitusaineid ega muud keemiat täis ning ka komponendid on kerged ja figuurisõbralikud. Aitäh Mamma maitsva lõunasöögi eest ning tegemast inimeste valikuid kergemaks ja tervislikumaks!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here