kokakool

Jõudsime vaid silmi pilgutada ja juba toimus 2023. aasta esimene Kokakool. Kokakool toimus La Ecwadori stuudiköögis La We juba kolmandat korda. Nii tore!

Kokakooli juhtis ei keegi muu, kui meie särasilmne Retseptisahtli peakokk Margit Randla. Margit üllatas Kokakooli ustavaid kodukokkasid Michelini tärni väärse kolmekäigulise menüüga.

kokakool

Traditsiooniks on saanud Kokakooli alustada ühe väikese kihisevaga, selleks, et ka autojuhtidel oleks midagi, mida kokku lüüa, oli lisaks kihisevale valikus alkoholivaba valge vein. Mõlemad joogid on Nautimuse poolt tunnustatud. Kokakooli ei alustatud seekord kokkamisega ja proovile pandi hoopis meie baarmeni oskused – nii valmisidki La We esimesed mimosad. Muideks mimosa on perfektne jook, et alustada sellist koosviibimist, sest valmistamiseks kuluvad vaid mõned sekundid ning lõpptulemus on alati imeline ja meelt mööda.

Kvaliteetvahuvein, mida jõime, oli Cava Clos Amador Brut Delicat Reserva, mis pärineb Hispaaniast. Cava Clos Amador Brut Delicat Reserva on õrn ja elegantne vahuvein, millel on meeldivad puuvilja- ja lillearoomid. Selle maitse on tasakaalustatud, kuiv ja sametine, tunda on küpsete puuviljade maitset. See vahuvein sobib suurepäraselt nii aperitiiviks kui ka mereandide, valge liha ja juustudega.

Alkoholivaba valge vein oli Valckenberg Zero Riesling Alcohol Free, mis pärineb Saksamaalt. Valckenberg Zero Riesling Alcohol Free on õrn ja kerge vein, millel on värsked puuvilja- ja lillelised aroomid. Selle maitse on puuviljane ja tasakaalustatud, tunda on virsiku, aprikoosi ja sidruni noote. See vein sobib suurepäraselt nendele inimestele, kes soovivad nautida Rieslingu maitset, kuid vältida alkoholi tarbimist.

kokakool

Klaasid kokku löödud ja mimosad mekitud, tuli alustada kokkamisega. Eelroaks oli suitsulõhe greibisalati ja avokaadokreemiga, mis sobib hästi nii hommiku- kui ka lõunasöögiks, sest pakatab vitamiinidest ja tervislikest rasvhapetest. Varasemalt on Kokakooli toetanud M.V Wool ja ka seekord pakkusid nad lahkelt meile oma maitsvat külmsuitsulõhet, ilma milleta oleks see roog olnud lihtsalt igav.

Eelroale järgnes loomulikult ka pearoog ning selleks oli küülikukoib Põltsamaa magushapu köögiviljasalatiga. Kes pole varem küülikut maitsnud, soovitame kindlasti. Küüliku tegemisel tuleb olla ettevaatlik, sest küüliku vähese rasvasisalduse tõttu võib ta kiiresti ahjus ära kuivada. See-eest tema omapärane maitse ja õrn liha on väärt proovimist.

kokakool

Ühele korralikule kolmekäigulisele menüüle paneb lõpp-punkti magustoit ning selleks, et tuua tuppa päike, valmistasime limoncello rulle. Limoncello rull on tõeliselt särtsakas sidrunimaitseline maiuspala, mis lõpetab kolmekäigulise menüü imeliselt. Ükski korralik biskviit ei valmi ilma munadeta. Selle eest hoolitses EGGO, kes tõi meile kollased munad, mis on küpsetamiseks ideaalsed.

kokakool

Sellega lõppeski 2023. aasta esimene Kokakool. Lõpetuseks said kõik kokkajad ka väikese kingikoti. Järgmise korrani!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here