Kui otsite hea hinna-kvaliteedi suhtega veine, siis tuleks ette võtta retk Hispaaniasse Valencia veinipiirkonda. Kuna see võib osutuda küllaltki tülikaks, siis soovitame otsida poest Baron Rosen Cava Semi Seco vahuveini, sest sealt piirkonnast antud vein meile tulebki. Cava on põhimõtteliselt hispaanlaste vaste prantslaste šampanjale ning tootja Bodega Murviedro on üks selle piirkonna tuntumaid veinitootjaid.
Tegu on poolkuiva vahuveiniga, mille valmistamiseks on kasutatud 100% Macabeo viinamarju. Värvilt on vein kahvatu õlgkollane, kerge roheka varjundiga ning tiheda peene ühtlase mullijoaga. Aroom on mahlaselt puuviljane ja floraalne ning tunda on küpseid virsikuid ja magusat tsitruselist värskust koos aimatava mandlinoodiga. Cava maitse on lopsakalt puuviljane ning järelmaitses on tunda kuivatatud aprikoose, küpseid heledaid õunu ning röstitud mandleid koos üleküpsenud tsitruselistega.
Just tänu oma maitseomadustele mõtlesime seda serveerida natuke teistmoodi. Nimelt valmistasime maitsva mangosorbeti ning serveerisime selle vahuveini pokaalis koos cavaga. Nii tekkis mõnus ja kerge magustoit, mida on kõige parem nautida koos sõpradega pärast lõuna- või õhtusööki. Tekkis natuke mimosat meenutav kokteil või magustoit, kus mango maitse sobis ideaalselt kokku cava lopsakalt puuviljase maitsebuketiga.
Mis toitude kõrvale võiks Baron Rosen Cava Semi Seco’t serveerida? Antud vahuvein sobib hästi kokku kergemate salatite ja suupistetega, pehmemate juustudega ning vürtsikamate Jaapani, Tai või Korea toitudega. Magustoitudest soovitame kindlasti proovida cava’t koos puuviljaste magustoitude ja jäätisega.
Vein on mõeldud koheselt joomiseks ning veinikeldris säilitamist ei vaja. Serveerida tuleks vahuveiniklaasist ja kindlasti jahutatult, vahemikus 6-8 kraadi.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.