Pannkoogitort

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Koostisained

  • 4 muna
  • 200 g nisujahu
  • 500 ml piima
  • 300 ml vahukoort
  • 300 g vanilje kohupiimapastat
  • 1-2 spl suhkrut
  • Aprikoosimoosi või murakamoosi
  • Greipi
  • Nektariine
  • Õli
  • Tuhksuhkrut
  • Melissi

Valmistamisõpetus

  1. Klopi 4 muna ja lisa 500 ml piima.
  2. Lisa segule vähehaaval 200 g nisujahu, samal ajal segades.
  3. Kuumuta pann, lisa õli ja küpseta ülepannikoogid.
  4. Lase pannkookidel jahtuda ning samal ajal vahusta 300 ml vahukoort 1-2 spl suhkruga.
  5. Sega vahukoor 300 g vanilje kohupiimapastaga.
  6. Vali sobiv serveerimisalus ja tõsta sinna esimene pannkook.
  7. Esimese kihina lisa moosi ja sinna peale vahukoore-kohupiima segu.
  8. Iga kihi puhul korda sama järjekorda.
  9. Kihtide vahele võid lisada ka tükeldatud nektariine.
  10. Viimase kihina lisa ainult vahukoore-kohupiima segu ja kaunista greibi- ja nektariini viiludega.
  11. Raputa viimasena peale tuhksuhkrut ja lisa melissi.

Pannkoogitort

Pannkoogitort

Millal viimati avastasite sellise magustoidu, mis teid tõeliselt positiivselt üllatas? Meid üllatas selline magustoit nagu pannkoogitort. See on perfektne kooslus kahest meie lemmikust – pannkoogist ning tordist. Ülihea mõte on need kaks magustoitu omavahel ühendada.

Pannkoogitort

Pannkoogitort õnnestub kindlasti ning on väga mahlane, kui küpsetada selle jaoks õhukesed ülepannikoogid. Õhukesi pannkooke on väga lihtne ning kiire küpsetada, sest võrreldes näiteks pärmipannkookidega, saavad need palju kiiremini valmis. Kui soovite enda elu lihtsamaks teha, siis soovitame muretseda endale spetsiaalne, just suurte pannkookide küpsetamiseks mõeldud pann. Meie saime enda panni Apelsini poest. Sellise panniga küpsetades on väga lihtne pannkooke ringi keerata, sest panni servad on palju madalamad ning tänu sellele läheb pannilabidas kergemini pannkoogi ning panni vahele.

Kui koogid küpsetatud, siis lisasime nende vahele vahukoort, kohupiima ning aprikoosimoosi. Lisaks panime tordi kihtide vahele ka nektraiini õhukesi tükke. Väga hästi sobib vahele määrida ka muraka- või apelsinimoosi. Lihtsalt meie soovitame kasutada kollast värvi moose. Miks just kollaseid? Kollane värv sümboliseerib õnne, rõõmu, energiat, päikest ning kõike muud positiivset ning pannkoogitort on ju igati positiivne magustoit 🙂

Pannkoogitort

Pannkoogitort näeb kõige isuäratavam välja siis, kui ääred on natuke ”lohakad”. See tähendab seda, et spaatliga pole vaja tordi ääri üle käia. Parem ongi, kui jätta ääred sellised kreemist ülevoolavad. Pealt kaunistasime tordi nektariinide, greibi ja tuhksuhkruga. Lõpptulemuseks saime väga isuäratava väljanägemisega armsa mitmekihilise magustoidu, mis viib kõigil suu kõrvuni ning toob ka vihmase ilmaga päikese välja.

Pannkoogitort

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here