batoon

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 20 min

 

Batooni koostisained

  • 1 pakk Härmavilja külmutatud mustikaid
  • 160 g nisujahu
  • 200 g täistera kaerahelbeid
  • 100 g tumedat suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 200 g võid
  • 1 tl kartulijahu
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 70-80 g mandlilaaste

Glasuuri koostisained

  • 55 g tuhksuhkrut
  • 0,5 tl vaniljesuhkrut või vaniljepastat
  • 1 spl piima või värskelt pressitud sidrunimahla

Valmistamisõpetus

  1. Sulata mustikad ja vala ära pakipõhja kogunenud vesi.
  2. Eelsoojenda ahi 190 kraadini.
  3. Sulata või.
  4. Sega kuivained kokku ja lisa sulavõi. Sega kõik ühtlaseks massiks.
  5. Vooderda 22 cm vorm küpsetuspaberiga ja laota 2/3 tainast ühtlaselt vormi põhja.
  6. Laota mustikad ühtlase kihina taina peale ja murenda ülejäänud tainas mustikatele ja seejärel mandlilaastud.
  7. Küpseta ahjus 35-40 minutit või kuni pealispind on mõnusalt krõbe ja kuldpruun.
  8. Lase batoonidel jahtuda ja sega kokku glasuur. Nõruta glasuur batoonidele ja serveeri.

batoonid

Mustika-kaera batoonid

Valmistasime Retseptisahtli viimasel kokkamisel energiarikkad ja tervislikud mustika-kaera batoonid. Mustika-kaera batoonid on suurepärane väike vahepala, mida süüa energia saamiseks näiteks enne trenni või söögikordade vahel väikse vahepalana.

batoonid

Mustika-kaera batoonide valmistamine annab võimaluse säästa raha – poest batooni ostmine on kindlasti kulukam ning ei nõua ka erilist pingutust – retsept on lihtne, loogiline ja raske on puusse panna. Kui küsimus on kalorites ja suhkrus, siis on võimalik glasuurimine ka ära jätta. Mustika-kaera batoonide võlu seisneb kiiresti ja aeglaselt seeditavate süsivesikute koosluses. Glasuur ja nisujahu pakuvad kiiret energialaksu, samal ajal kui mustikad ja kaerahelbed hoiavad energiataset üleval pikemalt.

batoonid

Meie mustika-kaera batoonid valmisid talvisel ajal Härmavilja külmutatud kultuurmustikatest. Küpsed, magusad ja mahlased kultuurmustikad on säilitanud sügavkülmutades oma värske maitse ja vitamiinid. Külmutatud marjad sobivad kasutamiseks magustoitudes, smuutides ja erinevates küpsetistes.

Kui pead veetma pikki päevi tööl või koolis või vajad enne treeninguid kiiret energiat andvat vahepala, siis on mustika-kaera batoonid sinu jaoks. Valmista batoonid suuremas koguses ette ning saad terve nädala nautida maitsvaid ja tervislikke vahepalasid.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here