pitsasai

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 45 min

 

Koostisained

  • 1 pakk Valio Atleet Pitsariivjuustu
  • 80 g Valio Forte riivitud juustu
  • 1 karp Valio sulatatud juustu
  • 25 g Valio Viola võid
  • 5 g kuivpärmi
  • 350 g nisujahu
  • 100 g kreeka jogurtit
  • 250 g sooja vett
  • 1 tl soola
  • 2 spl suhkrut
  • 0,25 tl küpsetuspulbrit
  • ketšupit
  • musta pipart
  • pitsamaitseainet

Valmistamisõpetus

  1. Sega kokku kõik kuivained. Jäta veidi jahu alles, juhuks, kui tainas on liiga vedel.
  2. Sulata või ja sega sooja vee ning kreeka jogurtiga.
  3. Sega vedelikud kuivainetega kuni need on korralikult segunenud.
  4. Seejärel vala tainas jahusele pinnale ja hakka sõtkuma. Vajadusel lisa jahu.
  5. Tainas on valmis kui enam käte külge kinni ei jää.
  6. Kergita tainast 30 minutit soojas kohas. Vajuta tainas alla ja lase veel 15 minutit kerkida.
  7. Puista alusele veidi jahu ja ja rulli tainas umbes 0,5 cm paksuseks.
  8. Määri lahtirullitud tainale sulajuust ja puista seejärel pitsariivjuust, must pipar ja pitsamaitseaine.
  9. Keera tainas võimalikult tihedalt rulli ja lõika 8 ühesugust tükki ning aseta vormi.
  10. Kata rätikuga ja lase veel 15-20 minutit kerkida.
  11. Soovi korral määri pind lahtiklopitud munaga ja raputa peale Valio Forte riivjuust.
  12. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

pitsasai

Pitsasai

Sel kuul otsustasime Retseptisahtliga küpsetada saia – valmis maitsev pitsasai! Mõnus vahepala pärastlõunal või hommikusöögiks, sest kellele ei meeldiks pehme, rebenev ja juustune pitsasai. Lisaks heale maitsele on see ka küllaltki toitev.

Pitsasai või pitsarull sai tuntuks USAs, kus Luigino “Jeno” Francesco Paulucci selle 1968. aastal leiutas. Toode sai kuulsaks brändi all Jeno’s Pizza Rolls, mis hiljem müüdi suurele toidukontsernile Pillsbury. Kuigi Jeno’s Pizza Rolls oli külmutatud toode, siis meie valmistasime oma pitsaia loomulikult värsketest koostisosadest.

pitsasai

Pitsasai valmis erinevatest ja maitsvatest Valio juustudest, sest juust on üks pitsasaia kõige olulisematest komponentidest. Kasutasime nii Valio Forte riivjuustu, mis on vanem ja tummisema maitsega juust ning Valio Atleet Pitsariivjuustu – niiviisi on juustu maitse pitsasaias mitmekesisem. Valio Atleet Pitsariivjuust on valminud koostöös Eesti tippkokaga, et juust perfektselt pitsale sobiks. Riivitud juustu on väga mugav kasutada, ei pea ise juustu riivimisega jahmerdama. Lisaks kasutasime pitsasaia vahel Valio sulatatud juustu, mis muudab saia mahlasemaks ja kreemisemaks. Saiataignasse panime Valio Viola võid, mis on see õige 82% või, puhtast rõõsast koorest valminud ja säilitusainete vaba – kõrge kvaliteediga.

pitsasai

Meie pitsasai tuli väga maitsev, pehme ja kreemise maitsega. Lisaks headele maitseomadustele ja konsistentsile näeb see ka elegantne välja – justkui suur roos keset lauda, millest iga sööja saab oma õielehe rebida ja seda nosida. Soovitame kindlasti kõigil ka ise kodus üks maitsev pitsasai valmistada ja seda koos pere ja sõpradega veel enne suve lõppu nautida. Lisandina võib pitsasaia vahele lisada ka näiteks sinki või tomatit, et maitseelamus oleks veelgi ülimuslikum. Mõnusat kokkamist ja katsetamist!

pitsasai

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here