Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 5 min
Koostisained
330 ml klaas
- jõhvika/kirsi siirup 15 ml
- 4 cl kuiva gini
- 15 cl jõhvikamahla
- 10 cl vahuveini
- jääd
Valmistamisõpetus
- Sega kõik komponendid klaasi kokku.
Punch
Vahetult enne jõule valmis Retseptisahtli köögis punane punch jõhvikamahlaga. Tegemist maheda ja küllaltki magusa alkohoolse kokteiliga, mis sobib oma punase värvuse tõttu hästi näiteks jõulupeole joomiseks.
Punch valmistatakse üldiselt puuviljadest või puuviljamahlast. Punch on pärit Indiast, kust Euroopasse tõid selle joogi Ida India Kompanii töötajad 17. sajandi teises pooles. Punchi valmistatakse nii alkoholiga kui alkoholivaba. Eesti keeles kutsutakse punchi booliks.
Kokteilide ja alkohoolsete jookide puhul mängib olulist rolli serveering. Meie serveerisime oma punchi kodu- ja köögitarvete poest Apelsin leitud boolikomplekti klaasi. Klaaside ja kannude valik on Apelsinis suur ja lai, igaüks leiab endale meelepärase. Lisaks leiab Apelsinist ka suure valiku erinevaid ja ilusaid karahvine. Kõik tooted on leitavad Apelsini mugavast e-poest ning füüsilistest poodidest Tallinnas (Rocca al Mare keskus, Ülemiste keskus, Kristiine keskus), Tartus (Lõunakeskus) ja Rakveres (Vaala keskus).
Meie punch tuli mõnusalt magus ja külm, alkoholi maitse ei olnud liialt tugev, samas oli gini siiski selgelt tunda. Kellele meeldib katsetada erinevate alkohoolsete jookidega, siis soovitame seda retsepti proovida ja valmistada endale üks mõnus punch.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.