Meie kätte sattus Itaaliast pärit punane vein Pietrapura Di Manduria Mandus Primitivo, mille tootjaks on Cantina Terre di Sava. Tegemist on raske ja täidlase veiniga, mille tugev ja vürtsikas stiil on suuresti tingitud sooja kasvu tingimustest Lõuna-Itaalia Apuulia piirkonnas.
See punane vein on valmistatud 100% Primitivo kohapeal kasvanud viinamarjadest. Erinevalt teistest Primitivo veinidest nagu näiteks Gioia del Colle Primitivo, mis on segu erineva päritoluga viinamarjadest.
Primitivost valmistatud vein on ploomise ja vürtsise noodiga nagu Zinfandel, kuid erineva kasvumulla ja kliima tõttu, on puuvilja iseloom vähem kleepuv. Ehk siis meie ees on küllaltki kuiv punane vein, mille struktuur sarnaneb rohkem vana maailma veinidele. Lisaks oma rustikaalselt ürdisele ja vürtsikale maitsele on tunda ka põldmarja ja mustika mekki.
Mustade marjade ja luuviljade aroom kandub äratuntavalt edasi ka lõhna. Käesolev punane vein on iseloomulik oma ebaharilikult kõrge alkoholisisalduse tõttu. See on mahuprotsentides umbes 14%.
Sobib suurepäraselt grilltoitude ja ulukiliha kõrvale. Meie valmistasime selle kõrvale ühe mõnusa tomatise pasta, mis samuti tegelikult sinna väga hästi sobis.
Serveeritakse 12 C – 14 C juures ja on soovitatav nautida Burgundia veinipokaalist.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Tutvu ka Prantsusmaalt pärit punase veiniga!