Punane vein

Need musta lamba pildiga veinid meile meeldivad. Siiani pole üheski selle brändi veinis pidanud pettuma. Kui on külla minek ning ei tea, millist veini külakostiks viia, siis ’’selle lambaga’’ veini võib alati viia. Musta lamba taga peidab ennast tegelikult veinibränd nimega Le Grand Noir, mis on ühe suurima Languedoc’i (veinipiirkond Prantsusmaal) tootja ja ’’lendava veinimeistri’’ Hugh Rymani koostööprojekt. Seekord sattus meie lauale nende punane vein, mis valmistatud 100% Malbec’i viinamarjadest. Järgnevalt seda veini teile ka lähemalt tutvustamegi.

Punane vein

Le Grand Noir Malbec on punane vein, millel on erakordselt ilus purpurpunane, kergelt violetne värvus. Klaasi valades torkab see koheselt silma. Veini aroomis on tunda veidi lilli ja küpsenud punaseid marju ning tumedaid luuvilju, millele lisanduvad kergelt piprased noodid koos kergelt röstitud kohviubadega. Maitse on mahlaselt marjane ja mustikane. On tunda tumedaid ploome ning pipart. Mitte, et maitse oleks vürtsikas või natuke tuline, vaid sisaldab just terapipra kergeid noote. Järelmaitset võimendab meeldiv ja sametine marjabukett.

Punane vein

Veini valmistamiseks vajalikud marjad korjatakse 20 aasta vanustelt viinapuudelt Minervoise ja Carcassonne aladelt. Punane vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja 20% veinist laagerdub 3-6 kuud Prantsuse ja Ameerika tammevaatides.

Punane vein

Le Grand Noir Malbec sobib väga hästi igapäevaseks klaasiveiniks. Veinikeldris saab seda hoida 2-3 aastat, arvestades marjade korjeaastat. Toitudest sobib antud punane vein väga hästi just grillitud ja praetud liharoogade juurde. Samuti sobib serveerida Malbec’i tomatikastmes pastaroogade juurde. Tegu on ka sellise veiniga, mida sobib pakkuda ka pidulikel sündmustel nagu pulmad ja vastuvõtud.

Serveerimiseks sobiv temperatuur on 15 – 17 °C ehk nautida jahutatult ja nagu ikka Bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here