Valmistamisaeg: 40 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Kas teil on ka nii olnud, et kui hakkate küpsetama quiche, siis ei tea millist teha – kas soolast või magusat. Kui soolast, siis kas juustuga või hoopis köögiviljadega. Kui magusat, siis kas marjadega või hoopis moosiga jne. Mul on teile midagi, mis leevendab teie muret otsustamisel. Jagan teiega kolme maitsvat quiche retsepti, mida saate korraga samal ajal teha. Palju rohkem rõõmu ja maitsenaudinguid ühe korraga!
Juustukoogi quiche
Põhja koostisained
- 150 g toasooja võid
- 75 g Kreeka jogurtit või hapukoort
- 1 L suuruses muna
- 1 tl soola
- 3 tl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 350 g jahu
Koostisained
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- 50 g teralist kohupiima
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1 L suuruses muna
Valmistamisõpetus
- Vahusta toasoe või soola ja suhkruga ning lisa muna ja Kreeka jogurt.
- Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega kokku ülejäänu.
- Pane umbes pooleks tunniks tainas külma.
- Eelsoenda ahi 200 kraadini.
- Sega kokku kõik täidise koostisosad.
- Pane quiche ahju 200 kraadi juures 15-20 minutiks.
Juustu-singi quiche
Põhja koostisained
- 150 g toasooja võid
- 75 g Kreeka jogurtit või hapukoort
- 1 L suuruses muna
- 1 tl soola
- 3 tl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 350 g jahu
Koostisained
- 60 g toorjuustu
- 50 g kohupiima
- 1 L suuruses muna
- 1 spl piima
- 80 g juustu
- 60 g sinki või peekonit
- Soola
- Pipart
Valmistamisõpetus
- Vahusta toasoe või soola ja suhkruga ning lisa muna ja Kreeka jogurt.
- Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega kokku ülejäänu.
- Pane umbes pooleks tunniks tainas külma.
- Eelsoenda ahi 200 kraadini.
- Sega kokku kõik täidise koostisosad.
- Pane quiche ahju 200 kraadi juures 15-20 minutiks.
Spinati quiche
Põhja koostisained
- 150 g toasooja võid
- 75 g Kreeka jogurtit või hapukoort
- 1 L suuruses muna
- 1 tl soola
- 3 tl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 350 g jahu
Koostisained
- 60 g toorjuustu
- 50 g kohupiima
- 1 L suurusesmuna
- 1 spl piima
- 80 g hakitud spinatit
- 30 g hakitud paprikat
- Ürte
- Soola
- Pipart
Valmistamisõpetus
- Vahusta toasoe või soola ja suhkruga ning lisa muna ja Kreeka jogurt.
- Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega kokku ülejäänu.
- Pane umbes pooleks tunniks tainas külma.
- Eelsoenda ahi 200 kraadini.
- Sega kokku kõik täidise koostisosad.
- Pane quiche ahju 200 kraadi juures 15-20 minutiks.
Quiche – kolm maitsvat retsepti
Kuidas? Selleks muretsesin ma Koduekstrast ühe superhea quiche vormi. Seda on hästi mugav kasutada – vormi põhja saab alt lükata, et quiche tuleks ilusti välja. Vormi põhjad saab ka täielikult lahti võtta vormi küljest. Vormis on 6 auku ja võite teha kasvõi kõikidesse erinevaid quiche. Need ei tule ka liialt suurelt, seega võib teha palju erinevaid.
Mina tegin aga kolm erinevat retsepti, kaks soolast ja ühe magusa. Juustu quiche on nii lihtne ja hea, et sinna nagu ei tahaksi juurde midaga panna ja seega tegin spinatiga eraldi quiche. Magusa jaoks jäi aga ühele retseptile ruumi ja need tegin siis kohe eriti erilised – juustukoogi ja mustikamaitselised. Minu quiched tulid eriti värvilised ja sobivad kindlasti serveerida lauale sügise tulekul või hoopis 1.septembri puhul 🙂
Aidake algajat – mille järgi võtan 1 L muna ? Löön katki mõõtekannu?
Muidugi aitame. Meie mõtleme L suuruses muna. Parandan ka postituses ära, sest see võib tõesti segadust tekitada. Paki peal on siis kirjas, mis suuruses muna on, kas S, M või L.
Aitäh, ja nüüd küpsetama 🙂
Tere. Kas kogused jaguvadki nii, et tuleb ühest retseptist kaks quiche ?
VÄGA soolane, halb järelmaitse, ühest tükist piisas, juustukook peaks ikkagi natuke magusam olema, täidist jäi väga väheks, kokkuvõttes oli kook maitsetu, olen üpriski pettunud, retsept vedas mind alt!
Kuna tegime kooki koolis kokanduse tunniks, siis jäin koolis nälga.
Tänan teid imelise retsepti eest!
Tere. Väga kahju, et quiche nii hästi välja ei tulnud ja teile ei maitsenud. Meie tegime need quiched väikestesse vormidesse ja seal oli taigent ja täidist just parasjagu. Teinekord võib proovida täidist rohkem teha. Magususe poole pealt soovitaks alati töö käigus nii taigent kui täidist maitsa, kuna inimeste maitsemeeled on erinevad. Siis saab õigel ajal ka rohkem suhkrut, soola vms maitseainet juurde lisada ning roog tuleb just sobiv enda maitse jaoks.
Toorjuustukoogi täidist jäi väheks ja oli üpris soolane. Quiche oli kahjuks maitsetu. Olen pettunud ja jäin nälga.
Tere. Millist quiche täpsemalt proovisid?