Ravioolid

Valmistamisaeg: 40 min

Küpsetamise aeg: 4 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Taigna koostisained

  • 6 L suuruses muna
  • 500 g nisujahu
  • 100 g maisijahu
  • 1 tl oliivõli
  • 2-3 spl vett

Täidise koostisained

  • 1 pakk riccotat
  • 1 muna
  • 100 g spinatit
  • Soola
  • Pipart

Kastme koostisained

  • Tomatipastat
  • Sibulat
  • Soola
  • Pipart
  • Oregaanot
  • Parmesani

Valmistamisõpetus

  1. Tõsta jahu taignamatile ja tee keskele tühimik ning vala munad tühimikku.
  2. Lisa munadele 1 tl oliivõli ja vett ning sega kahvliga laiali.
  3. Seejärel mudi kätevahel kuni saad moodustada ühtlase palli.
  4. Raputa pallile jahu ja rulli taigen õhukeseks.
  5. Lõika taignalõikuriga parajad ribad taignast, et mahuks täidist peale panna.
  6. Sega täidis kokku ja tõsta teelusikaga parajate vahedega tainale.
  7. Tõsta teine taignariba taigna ja täidise peale.
  8. Lõika taignalõikuriga ruudud nii, et täidis jääks keskele ja ei voolaks taigna vahelt välja.
  9. Keeda ravioole 3-4 minutit.
  10. Vala potti tomatipasta ja hakitud sibulad, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta sisse keedetud ravioolid.
  11. Serveerides lisa parmesani ja oregaanot.

Ravioolid

Ravioolid ricotta ja spinatiga

Meil tuleb tihti isu pasta järele. Eriti veel, kui teha ise pastat. Kui pastade peale mõelda, siis neid on mitmeid erinevaid sorte, kuid üheks meie lemmikuks on kindlasti ravioolid. Üks raviool koosneb täidisest, mis on pandud kahe õhukese pastataigna vahele. Kui tavaliselt ei hakka keegi ju ainult ühte raviooli valmistama, kui teha, siis ikka juba mitu ja palju.

Kes on ise eelnevalt ravioole valmistanud või neid kusagil restoranis söönud, siis teab, et neid võib valmistada täitsa erineva suurusega. Meie otsustasime valmistada just sellised keskmisest suuremad ravioolid, et oleks kohe kaugelt näha, et need ei ole kuskilt poest ostetud, vaid ikka ise, oma kätega tehtud. Meie valmistasime ravioolid nii, et ühe portsjoni jaoks oli meil mõeldud neli raviooli.

Ravioolid

Ravioolide tegemine pole tegelikult üldsegi keeruline. Kõigepealt soovitame endale muretseda üks praktiline taignamatt. Lisaks sellele, et tainas ei jää pärast laua külge kinni, on taignamatil väga hea ja mugav tainast parajalt õhukeseks rullida. Kui tainas on piisavalt õhukeseks rullitud, siis soovitame ka sobivaid tükke välja lõigata just taignamatil oleva skaala järgi. Meie taignamatil oli selline skaala kenasti olemas.

Kui juba lõikamisest juttu tuli, siis kõige isuäratavamad ravioolid tulevad välja siis, kui kasutada sakilise servaga pastalõikurit. Lisaks on lõikuri sees kaks avaust, mis pole sinna lisatud lihtsalt ilu pärast. Nende aukudega saab väga täpselt välja mõõta välja sobiliku spagetiportsjoni suuruse ühe või kahe inimese kohta. Tegelikult saab ka suurema seltskonna kohta sobiliku koguse välja mõõta, kasutades neid samasid auke. Nii on vähem spagettide raiskamist ning äraviskamist. Sellise pastalõikuri ja taignamati saate endale soetada Apelsini poest.

Ravioolid

Meie ravioolid nägid väga head välja ning maitsesid ka oivaliselt. Lihtsalt vahemärkusena tooksime välja, et kui tainast rullite, siis pigem hästi õhukeseks. Meie ravioolide tainas jäi natukene liiga paks. Maitsele see liiga ei teinud, küll aga järgmine kord teame tainast õhemaks rullida, et tulemus oleks veelgi parem.

Step-by-step õpetus:

  1. Tõsta jahu taignamatile ja tee keskele tühimik.

Ravioolid

2. Vala munad tühimikku.

Ravioolid

3. Lisa munadele 1 tl oliivõli.

Ravioolid

4. Lisa 2-3 spl vett.

Ravioolid

5. Sega kahvliga laiali.

Ravioolid

6. Seejärel mudi kätevahel kuni saad moodustada ühtlase palli.

Ravioolid

7. Taigen on valmis rullimiseks, kui pall näeb välja selline.

Ravioolid

8. Raputa pallile jahu ja hakka taigent rullima.

Ravioolid

9. Rulli kuni taigen on õhuke.

Ravioolid

10. Samas ei tohiks taigen rebeneda tõstes.

Ravioolid

11. Lõika taignalõikuriga parajad ribad taignast, et mahuks täidist peale panna.

Ravioolid

12. Sega täidis kokku ja tõsta teelusikaga parajate vahedega tainale.

Ravioolid

13. Tõsta teine taignariba taigna ja täidise peale.

Ravioolid

14. Lõika taignalõikuriga ruudud nii, et täidis jääks keskele ja ei voolaks taigna vahelt välja.

Ravioolid

15. Sellised peaksid ravioolid välja nägema. Nüüd keeda neid 3-4 minutit.

Ravioolid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here