Koostisained
- 300-400 g üleöö leotatud Loodusväe mahedaid kikerherneid
- 1,5 spl Loodusväe kookosõli
- 1-2 tl Loodusväe Himaalaja soola
- 2,5 spl maitsepärmi
- 1-2 tl küüslaugupulbrit
- 1-2 tl paprika pulbrit
- 1/5 tl Cayenne’i pipart
Valmistamisõpetus
- Nõruta kikerherned ja loputa külma voolava vee all. Proovi mudides kätte saada enamuse kikerherneste kestad.
- Lase kikerhernestel 5-10 minutit sõelal nõrguda ja patsuta köögipaberiga võimalikult kuivaks.
- Sega kuivatatud kikerherned kookosõli, maitseainete ja soolaga ning laota ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Rösti 180 C ahjus 40-50 minutit, kuni kikerherned on kuldpruunid ning teevad segades krõbisevat häält.
Jagub paarile-kolmele sööjale põneva jutuajamise või filmivaatamise kõrvale.
Retsept ja foto: Sandra Kurvits