Kummikommid

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Vala mahl potti ja aja soojaks, aga kindlasti mitte keema. Lisa soojale mahlale agar-agar ja sega läbi. Kontrolli igaks juhuks üle, ega mahlas agar-agari tükke pole. Kui on, siis sega natuke veel.
  2. Edasi saab iga üks oma maitse järgi meelepärast magustajat ja/või marjajahu lisada. Kui mahl tundub endale piisavalt magus ja tugeva maitsega, ei ole magustaja ega marjapulbri lisamine absoluutselt kohtustuslik. Õige maitse saavutamiseks on oluline kasutada just täismahlu, kuna nendes on marjade maitse konsentreeritum ning kommid saavad korraliku meki juurde.
  3. Kui segu valmis, vala see vormi. Väiksema vormi puhul võib komme proovida juba 10-15 minuti pärast, suurema vormi korral tuleb natuke rohkem kannatlikkust varuda.
  4. NB! Kui kõik kommid kohe otsa ei saa, pane nad kindlasti kaanega suletavasse klaaspurki ning purk omakorda külmkappi. Õhu käes kuivavad kommid kiiresti ära ning toasoojas kipuvad säilitusainetevabad kommid hallitama minema. Kui hallitus juba tekkinud on, ei tohi komme kindlasti süüa!

Valmivad kommid jäävad oma olemuselt ja tekstuurilt kuhugi nö traditsiooniliste kummikommide ja marmelaadi vahepeale. Kui kommitegu mõttena keeruline tundub, tea, et kui oskad mahla soojaks teha, lusikaga agar-agarit sisse tõsta, kogu kupatuse läbi segada ja vormi valada, siis tuled selle retseptiga mängeldes toime.

Kommid sobivad ideaalselt nii endale maiustamiseks kui näiteks toredaks isetehtud kingituseks.

Retsept ja pilt: Tervendavad Pilved

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here