Šašlõkivõileib Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

Võileib kaunistab tihtipeale meie hommikusöögilauda, sest see valmib kiirelt ning annab piisavalt energiat päeva järgmise eineni. Mõistes pisut eestlaste söömisharjumusi, võib kõlada küll kummaliselt, ent võileib sobib tegelikult suurepäraselt ka üheks lõuna- või õhtusöögi osaks. Täna tutvustamegi teile ühte retsepti, mille staariks on just võileib, õigemini Šašlõkileib, ise!

Võileib on küll ütlemata lihtne ning kiirelt valmiv amps, ent sealjuures on veel tähtis ka see, et ta annaks sööjale piisavalt vajalikku energiat. Tavapäraste vorsti-juustu-saiade asemel on Mamma leidnud isuäratava lahenduse neile, kel hommikusöök kodus söömata jäänud: Šašlõkileiva. Mahlane tomati, sealiha ja rukkileivaga võileib on parajalt suur ning täidab kõhu ka kõige suuremal mehepojal. Šašlõkileiva saab haarata kaasa pea igast poest ning seda pole vaja isegi soojaks lasta – maitseb külmaltki hää!

Kui haarata Šašlõkileib lõuna- või õhtusöögiks, siis soovitame selle juurde üht tasakaalustavat värsket salatit, mis rukkileiva ja sealiha kõrvale justkui rusikas silmaauku mahub. Just Šašlõkileiva ja salati kooskõla teeb ühest lihtsast võileivast kõhtutäitva õhtusöögi!

Avokaado-mozzarella salat Šašlõkileiva kõrvale

Šašlõkileib Retseptisahtel

Võileib

  • Mamma Šašlõkileib

Salat

  • Avokaado
  • Maasikad
  • Mozzarella
  • Tomat

Salatikaste

  • soola
  • pipart
  • oliiviõli
  • Balsamico creme

Valmistamisõpetus

  1. õika tomatid, maasikad ning avokaado sektoriteks ja aseta need taldrikule.
  2. Lisa juurde mozzarella-pallid või tükid.
  3. Puista salatile pisut soola ning pipart.
  4. Nirista ka pisut oliiviõli ning Balsamico creme’i.
  5. Soojenda mikrolaineahjus Šašlõkileib ning serveeri koos salatiga.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here