Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 35 min
Koostisained
- 105 g Juubeli kanašašlõkki
- 5 g parmesani
- 4 g oliivõli
- Peotäis rukolat
- 200 g maasikaid
- 100 g brokolit
- 100 g lillkapsast
- Pool puljongi kuubikut
- Maitseks murulauku
Valmistamisõpetus
- Lisa pool puljongi kuubikut 100 ml vette ning lase keema.
- Lisa keevasse puljongisse 100 g lillkapsast.
- Keeda lillkapsas poolpehmeks ja lisa juurde 100 g brokolit ning keeda kuni mõlemad on pehmed.
- Vala puljong ära ja tambi pudrunuiaga lillkapsas ja brokoli pehmeks.
- Riivi sisse 2/3 parmesanist ja ülejäänu puista serveerimisel lillkapsa segule.
- Küpseta ahjus või grilli 105 g Juubeli kanašašlõkki 15-20 minutit.
- Pese ja haki 200 g maasikaid ning lisa peotäis rukolat.
- Lisa salatile 4 g oliivõli.
Šašlõkk lillkapsa-brokolipudru ja värske salatiga
Suvel, nädalalõpu saabudes, lähevad tihti mõtted ikka grillimisele. Kuna aga eestlastel on suvi üsna üürike, siis võetakse sellest viimast ja grillida armastakse isegi liiga palju. See tähendab enamasti ka oma kehale liiga tegemist. Sellepärast võtsime me appi Fitlap.ee, kes kõik üle kontrolliks ja aitaks välja mõõta kogused ja parimad koostisosad. Selleks nädalavahetuseks pakub Margit välja koos Heikki Mägiga Fitlap.ee-st sellise retsepti: šašlõkk kanalihast koos lillkapsa-brokolipudruga. Tegelikult on selles praes palju enamat kui nimi seda ütleb.
Nõo Lihavürstil on ülimalt hea šašlõkk, täpsemini siis Juubeli kanašašlõkk, mis on mõnusa plastpurgi sees, et oleks mugav võtta. Tükid on ka juba valmis lõigatud paraja suurusega. Juubeli šašlõkk on tehtud erilise retsepti järgi, mis on saanud inimestelt heakskiidu juba 25 aastat.
Kanašašlõki kõrvale tegi Margit lillakapsa-brokolipudru, mis on palju tervislikum ja kergem liha kõrval seedida kui kartulipudru, rääkis Heikki Mägi. Lisaks lillakapsale läheb potti keema veel brokoli, mis annab värvi ja rohkem maitset juurde, kuna lillkapsal endal on väga õrn ja pehme maitse, samuti ka tekstuur. Erilise maitsenüansi annab pudrule juurde veel riivitud parmesan. See on kusjuures väga hea komponent igasuguste pudrude ja määrete valmistamisel. Ka pestode ja hummuste kasutamisel võib lisada veidi parmesani. Tekib kergelt juustune ja kooresem maitse, kuid mitte liialt, nagu tavalise juustuga.
Prae kõrvale ja üldse grilli kõrvale meeldib meile ikka teha mingeid värskeid või kergelt kooreseid salateid. Sel korral tegime aga midagi teistsugust. Salat koosneb rukolast ja maasikatest, võib lisada ka oliivõli. Kõik komponendid sobivad suurepäraselt kokku ning lisaks on see toit ka tervislik!