Sinimerekarbid Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Sinimerekarbid on üks nendest roogadest, mille valmistamine kõlab keeruliselt aga tegelikult on käkitegu. Väga palju sõltub sinimerekarpide kvaliteet mere temperatuurist – mida madalam on vee temeperatuur, seda parem on karbi kvaliteet. Algajatele kaluritele õpetatakse kohe alguses ära R tähe reegel. See tähendab seda, et karbi püüdmishooaeg on septembrist-aprillini, teisisõnu kõik kuud, kus sees on R, on püüdmiseks sobivad.

M.V.Wooli sinimerekarpidest roogade tegemine on imelihtne, küll on seal mõned agad. Kui näiteks küpsetades mõni karp potis ei avan, siis seda ei tohiks süüa, sest see karp on surnud ning see tasuks ära visata. Meie näiteks ostsime enda sinimerekarbid Mati kalapoest, kus peale kaalumist pandi karpide hulka jääd. Tänu jääle säilisid karbid paremini, ning seetõttu olid kõik meie karbid värsked ja mis veelgi parem, super maitsvad.

Lisaks heale maitsele on sinimerekarpides ka palju vajalikke toitaineid. Näiteks on seal vitamiin B12 ning Omega-3. Omega-3 aitab hoida normaalset vererõhku ning südametööd ja mõjub hästi ajule. Kui Te pole varem sinimerekarpe proovinud või just tekkis isu nende järgi, siis jagame Teile meie enda retsepti, mis viib keele alla!

MVWooli Sinimerekarbid tummises tomatikastmes

Sinimerekarbid Retseptisahtel

Koostisained

  • 1 klaas 200 ml valget veini, sobib poolkuiv
  • 1 keskmine tsillipipar ilma seemneteta
  • 1 spl tumedat suhkrut või mett
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 2-3 küünt küüslauku
  • 1 kg sinimerekarpe
  • 1 suur sibul
  • 2 spl võid
  • Parmesani juust
  • Sool
  • Pipar
  • Maitseroheline

Valmistamisõpetus

  1. Haki üks suur sibul ja prae see pannil.
  2. Lisa pannile 2-3 küünt küüslauku ja maitsesta soolaga ning sega.
  3. Seejärel lisa 200 ml valget poolkuiva veini ja 1 purk purustatud tomateid ning lase kastmel podiseda.
  4. Lisa kastmele 1 kg Sinimerekarpe, sega ja lase küpseda umbes 15 minutit.
  5. Serveeri parmesani juustu ja maitserohelisega.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here