Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Koostisained
- Vilma Šokolaadimuffinipulber
- Vilma küpsetusšokolaad
- Sulatatud või
- Piim
- Vesi
- Või
- Valge glasuur
- Roheline glasuur
- Šokolaadipulgad
- Kuuse kujuline piparkoogivorm
Valmistamisõpetus
- Vala kaussi Vilma šokolaadimuffinipulber, sulatatud või ja vesi ning sega ühtlaseks.
- Vala segu kõrgema äärega ahjuplaadile ja tõsta ahju 180 kraadi juures 15 minutiks.
- Kui kook on küpsenud, siis lase sellel natukene jahtuda.
- Lõika kuuse kujulise piparkoogivormiga koogist kujud välja.
- Lükka šokolaadipulgad kuusele jalaks.
- Sulata Vilma küpsetusšokolaad, või ja piim ning määri kuuse kujulistele kookidele.
- Kaunista rohelise ja valge glasuuriga.
Šokolaadibrownie
Lõpus ometi Šokolaadibrownie! Magustoit, kõik ootavad. Isegi need, kes ütlevad alguses, et nad magusat ei soovi, on esimesena kohal, kui šokolaadibrownie valmis saab. Kuid nagu ikka, proovime meie teha brownied kuidagi teistmoodi.
Arvatakse, et šokolaadibrownie tavaliselt ei nõua mingit loomingulist lähenemist, tee lihtsalt valmis ja kõigile meeldib. Meie nii ei arva. Isegi sellist tuntud magustoitu on võimalik teha lõbusamalt ja huvitavamalt, kui ollakse harjunud.
Mida me siis tegime? Võtsime küllaltki klassikalise šokolaadibrownie valmistamise retsepti, kuid kookide välimuse puhul lasime fantaasial lennata. Taina valmistamiseks kasutasime Vilma šokolaadimuffinipulbrit ning glasuuri tegime Vilma küpsetusšokolaadist. Koogid ise valmistasime kuuskede kujulised. Pigem isegi meenutas lõpptulemus jõulukuuskesid.
Meie nipp seisnes selles, et puude kujud lõikasime pärast küpsetamist välja. Nii suutsime tagada kuuskede korrapärase kuju pärast küpsemist. Küpsetamisel ikka võib juhtuda, et mõni äär kerkib rohkem üles ning üldkuju ongi rikutud. Kuusejala jaoks kasutasime šokolaadipulkasid. Kui oleks kasutanud puidust kuusejalga, nii on šokolaadibrownie kõik osad söödavad.
Lõpptulemus nägi vägev ning eriline välja. Šokolaadibrownie on absoluutne hitt igal jõulu- või peolaual.