Koostisained
- 150 g vähemalt 50% kakaoisaldusega piimavaba šokolaadi
- 75 g vähemalt 60% kakaoisaldusega piimavaba šokolaadi
- 1,5 dl Loodusväe kookospiima (loksuta enne purgi avamist korralikult)
- 2 tl mett
- 25 g Loodusväe esimese külmpressi mahekookosõli
- 50 g võimalikult tumedat kvaliteetšokolaadi (ideaalne oleks lausa 90%, ent sobib ka alates 70%)
- katmiseks kakaopulbrit
Valmistamisõpetus
- Murra kaks esimest retseptis toodud šokolaadi väiksemateks tükkideks ja pane need ühte kaussi kokku.
- Soojenda kookospiim koos meega 40 kraadini ja vala šokolaadile. Sega vispliga kuni täieliku sulamiseni.
- Lisa ka eelnevalt vedelaks sulatatud kookosõli ning klopi mass ühtlaseks ja läikivaks. Lase toasoojas jahtuda.
- Haki kõige tumedam šokolaad väikesteks tükkideks.
- Kui mass on täielikult jahtunud, sega šokolaaditükid massi hulka. Lase segul külmkapis paar tundi hanguda ja siis vormi teelusika abil kätega veeretades väikesed pallid. Veereta neid kakaopulbris, mis on eelnevalt taldrikule laotatud.
- Hoia valmis palle külmas, kuid võta enne serveerimist pool tundi varem toatemperatuurile, et maitsed tuleksid rohkem esile.
Retsepti autor: Helena-Laura Lesment