Suupisted Retseptisahtel

Meie seltskonnal Retseptisahtlis on küll välja kujunenud teatud valdkonnad, mille puhul üks teisest enam sõna võtab – maitsed ja kogemused on lihtsalt erinevad ja erineval tasemel. Suupisted, juust ja erinevad juustusnäkid on aga meie kõige lemmikuks ja just neist täna ka pikemalt juttu tuleb.

Mõned päevad tagasi korraldasime oma sõpradele korraliku kokteilipeo. Segasime kokku efektseid kokteile, katsetasime maitsvate suupistetega ning veetsime ühe eriti lõbusa õhtupooliku. Kõigest sellest, mis meie kokteilipeol lauale sai ja mida me selle peo korraldamisest kõrva taha panime ning ka teile soovitada tahame, tuleb järgnevates postitustes juttu. Täna alustame aga, nagu lubatud, juustuvalikust.

Oleme viimasel ajal enda jaoks avastanud sellise juustutootja nagu Vigala. Raplamaal tegutsev ettevõte on äge seetõttu, et kõik nende tooted on valmistatud eestimaisest piimast. Täpsemalt on tooraines olev piim pärit Raplamaa ja Pärnumaa väikefarmeritelt. Vigala kirjeldab endaga koostööd tegevaid farmereid isegi lausega, et kõikidel sealsetel lehmadel on oma nimi ja nad on kenasti hoitud.

Vigala pakub erinevaid juustutooteid nagu võileivajuustud, määrdejuustud ning meie kokteilipeo lemmikud – juustusnäkid. Määrdejuustusid, mida Vigala pakub nii porgandi lisandiga kui ka küüslauguga, kasutasime korvikese-laadsete suupistete tegemiseks värske kurgi viiludega.

Suupisted kurgiga Retseptisahtel

Eriti hästi sobivad kokteilipeoga aga tükeldatud ja erinevalt maitsestatud juustusnäkid. Neid on saada näiteks küüslaugu ja lepasuitsunootidega, tšilli ja küüslauguga jpm. Lisaks neile pakub Vigala ka mozzarella juustu nii suurte tükkide kui ka väikeste pallikestena. Viimased läksid meil käiku tomati-mozzarella suupistete tegemisel. Nende serveerimisel kasutasime Gastrolingi kiviplaati, mis on hetkel köögimaailmas väga populaarne. Mitmed tipprestoranid kasutavad just selliseid taldrikuid oma roogade serveerimiseks.

Suupisted mozzarellaga Retseptisahtel

Soovitame pakkuda kõrvale ka veidi puuvilju ning keskenduda siis juba kokteilide segamisele ja õhtu nautimisele!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here