Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Koostisained
- Härmavilja wokisegu
- 500 g kanafileed
- 3-4 küüslauguküünt
- 1 spl sojakastet
- 1 spl oyster- või kalakastet
- 1 spl worcester kastet
- 2-3 tl tai rohelist karrit
- 200-300 ml kanapuljongit
- peotäis Tai basiilikut
- musta pipart
- soola
- näpuotsatäis tšilli helbeid
- 1 tl pruuni suhkrut
- 300 g riisi
Valmistamisõpetus
- Vala oliivõli pannile ja lisa kanafilee ning tšilli helbed.
- Lisa Tai rohelist karrit, küüslauguküüned, sojakaste, pruun suhkur ning sega läbi.
- Lisa pannile Härmavilja wokisegu ja vala peale kanapuljong.
- Kuumuta.
- Serveeri koos basiilikuga.
Tai basiiliku kana vokk riisiga
Viimastel nädalatel olen leidnud end tõsises ajakitsikuses ning sestap pole ma ka väga saanud toidutegemisele pühenduda. Eesmärk enamjaolt ruttu kõht täis süüa, et siis edasi toimetada. Selleks on muidugi vaja ka roogasid, mida saab vähese vaevaga kokku panna ning tänane retsept selline ongi. Muuhulgas sain selle valmis juba koju varutud kanast ja külmutatud Härmavilja wokisegust. Tänaseks roaks on Härmavilja kana vokk.
Kana usku olen ma juba ammusest ajast ja seda teavad kindlasti ka kõik meie suuremad lugejad – on see ju mõnusalt kerge, suvisel ajal veel eriti, ning mis seal salata – aitab figuuri ka paremini hoida. Teiseks lemmikuks millest tänane kana vokk tehtud, on Härmavilja wokisegu. Esimene põhjus miks ma seda segu soovitada julgen on see, et need köögiviljad on juba hakitud ning ma ei pea ise selle peale aega kulutama, aga mis peamine – need on tervislikud, sest külmutatud köögiviljad viiakse põllult otse külmkambrisse. Nii ongi aastaringselt värsked köögiviljad kättesaadaval!
Härmavilja valikus on neid segusid ka päris mitmeid ning soovitan ka käesoleva roa puhul teinekord valida midagi muud – see kana vokk võib olla tehtud ka näiteks nende panniroa või aedviljaseguga. Siis ta pole küll enam niiväga vokk, aga maitseb ikka väga hästi.
Selline kiire ja tervislik roog meil tänaseks teile pakkuda on. Nagu juba mainitud – katsetage nende köögiviljadega, aga seda sama võib teha ka maitsestamisel. Teravate toitude austajad võivad lisada tšillihelbeid või hakitud jalopenosid ning asjal kohe teine jume. Kana vokk maitsvate Härmavilja köögiviljadega – proovige järele!
[…] Retsepti allikas: retseptisahtel.ee […]