Koostisained
Koogi põhi
- 150g mandleid
- 10 medjool datlit
- näpuotsaga Himaalaja soola
Kate 1
- 1 banaan
- 200 g värskeid või külmutatud vaarikaid
Kate 2
- 250 g tumedat küpsetusšokolaadi
- 1,5 dl Loodusväe kookospiima
Valmistamisõpetus
- Põhja jaoks pane köögikombaini datlid ja mandlid ning töötle mõned minutid kuni saad ühtlase massi. Lisa näpuotsaga soola, mis toob koogipõhja maitsed paremini esile ning vajuta saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva neljakandilise koogivormi põhja.
- Põhja peale laota banaaniviilud ja vaarikad.
- Viimase kihi jaoks sulata šokolaad kookospiimas ning vala koogile.
- Kaunista vaarikatega ja aseta külmkappi kuniks šokolaad hangub.
Selle imelise magustoidu põhi valmib mandlitest, mis sisaldavad suures koguses kehale väga vajalikke Oomega 9 rasvhappeid ja looduslikest magustajatest datlitest.
Tume šokolaad koogi kattena on suhkruvaesem valik, kui tema piimašokolaadist sõbrad ning seega ka taljesõbralikum alternatiiv. Magususe eest hoolitsevad vahekihis olevad vaarikad ja banaan.
Retsept: toitumisnõustaja Katariina Maidla
Foto: Fotoraat