Tiigerkrevetid - Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 3-5 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Koostisained 4-le

  • 300 g tiigerkrevette
  • spl mett
  • Gurmeesoola Piripiri sool
  • 1 kaun tšillit
  • peotäis koriandrit
  • peotäis peterselli
  • 1 laimi mahl
  • 2 spl oliivõli

Valmistamisõpetus

  1. Haki peotäis koriandrit, peotäis peterselli, 1 kaun tšillit ja tõsta kaussi.
  2. Lisa spl mett, spl oliivõli, pigista 1 laimi mahl ja Gurmeesoola Piripiri sool.
  3. Sega marinaad ja maitse, kas kõik maitsed on tasakaalus.
  4. Tõsta 300 g tiigerkrevette 10 minutiks marinaadi ja aegajalt sega.
  5. Lase pann kuumaks ja lisa spl oliivõli.
  6. Tõsta tiigerkrevetid pannile ja mõlemalt poolt kergelt pruunistad.
  7. Kui krevetid on punased, siis tõsta krevetid pannilt maha.
  8. Vala marinaad pannile ja kuumuta marinaadi, kuni tekivad suured mullid ja kaste läheb pruunikaks.
  9. Serveeri tiigerkrevetid ja vala kastmega üle.

Tiigerkrevetid vürtsikas kasmtes

Nädal tagasi toimunud Retseptisahtli kokakoolis võitsime Retseptisahtli peakoka Margiti ja kõigi osalejatega ette tiigerkrevetid. Kuidas neid ikkagi õigesti teha? Milline kaste nende juurde segada? Millised koostisosad eriti tähtsad on? Pakume tänagi teile kokakoolis järeleproovitud retsepti, mis meile kõigile väga maitses ja mida pole kodus sugugi keeruline järele teha.

Meie põhiline kalatoodete partner M.V.Wool ning nende esinduspood Mati Kalapood toob igal nädalal väikestes kogustes Eestisse erinevaid mereande ja delikatesse. Nende käest on samuti võimalik huvi korral ühekordseid delikatesside tellimusi esitada. Ka meie saime oma tiigerkrevetid just sealt.

Alustasime marinaadist, mille maitse on täpselt sama tähtis kui krevettide endi kvaliteet. Margiti soovitusel kasutasime marinaadi juures kõiki tavapäraseid maitserohelisi nagu peterselli ja koriandrit, samuti tšillit ja mett.

Neile lisaks läks marinaadi sisse ka Eesti enda Salt’s Up ettevõtte gurmeesoolade seast mereandidega eriti hästi kokku käiv Piripiri sool. Piripri on tšillipipraga segatud meresool, pärit Prantsusmaalt. Kergelt teravana sobib ta mereandide maitsestamiseks ülihästi.

Mereandide valmistamine on seega ilmelihtne! Koos marinaadi tegemise, tiigerkrevettide pruunistamise ja kastme tegemisega läks meil aega kokku vaid 20 minutit.

Soovime teile mõnusat katsetamist mereandide ja gurmeesoolaga!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here