Toorjuusturull

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • 140 g jõhvikaid
  • 120 g soolatud pistaatsiapähkleid
  • 200 g maitsestamata toorjuustu või kitse-toorjuustu
  • 2 spl vedelat mett
  • soola
  • vahemere ürtide
  • musta pipart

Valmistamisõpetus

  1. Purusta pähklid ja jõhvikad ja sega u 1/3 segust koos maitseainetega toasooja toorjuustuga.
  2. Laota puru toidukilele või küpsetuspaberile ja aseta toorjuustu segu keskele.
  3. Puista puruga üle ja keera rulli ning lase enne serveerimist umbes 30 minutit -1 tund taheneda.
  4. Nõruta rullile 1 spl mett enne serveerimist.
  5. Serveeri küpsistega või krõbeleivaga.

Toorjuusturull

Toorjuusturull pistaatsiapähklite ja jõhvikatega

Noonii, poisid-plikad, kus mul alles on teile retsept! Retseptisahtli kauaaegne lugeja, Mairi, saatis mulle midagi väga põnevat järele proovida ning tegu on senimaani ühe parima roaga, mida oma postkastist leidnud olen. Ja täpselt pühadeperioodiks! Lihtne eelroog, mida võite pakkuda enda jõululaual või hoopis viia külakostiks – toorjuusturull pistaatsiapähklite ja jõhvikatega. Lisaks retsepti jagajale mängis selle roa juures olulist rolli ka kauplus Apelsin.

Peale vaadates tundub toorjuusturull ühe väga lihtsa tegemisena, aga tegelikkuses.. see ongi täpselt nii lihtne – purusta, sega ja rulli. Esimene etapp on kõige lõbusam, eriti kui käepärast on selline lihtne aparaat nagu hakkija-purustaja, mis teeb kõiksugu purustamistööd imelihtsaks. Soovi korral võib pähklid ja jõhvikad muidugi ka käsitsi ära purustada.

Toorjuusturull

Panin kolmandiku saadud segust segamisaussi ning segasin toorjuustu ja maitseainetega läbi. Abiks olid kausi libisemiskindel põhi ning mõõdujooned siseküljel. Sellega oli mu toorjuusturull peaaegu, et valmis – jäi üle vaid vorm anda.

Toorjuusturull

Laotasin allesjäänud pähkli-jõhvika puru toidukilele ning panin selle keskele toorjuustusegu, mille samuti puruga üle puistasin ja hakkasin rullima. Enne serveerimist võiks toorjuusturull taheneda umbes 30minutit kuni tund. Serveerisin koos küpsistega ning nõrutasin sellele ka pisut mett.

Toorjuusturull pistaatsiapähklite ja jõhvikatega – nii lihtne see oligi, ja oi kui maitsev! See retsept pistke küll oma veebilehitseja ’lemmikute’ alla, kuna hakkate päris tihti tegema. Pakkuge seda pidulaual või nagu eelnevalt sai mainitud – võtke külakostiks kaasa. Mina tegin päris korraliku varu neid omale külmkappi valmis. Vaadake nüüd kõik kööki vajalik omale kauplusest Apelsin valmis pange põll ette ja siis kokkama!

Toorjuusturull

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here