kikerhernesupp

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

 

Koostisained

  • 1 pakk Härmavilja köögiviljasegu kikerhernestega
  • 0,5 l köögivilja- või kanapuljongit
  • 1 spl võid
  • 2 spl ekstra neitsi oliiviõli
  • 1–2 tl Vahemere ürdisegu
  • soola
  • pipart
  • kaunistamiseks värskeid ürte (nt basiilikut)

Valmistamisõpetus

  1. Kuumuta puljong ja lisa sinna Härmavilja köögiviljasegu kikerhernestega.
  2. Maitsesta ürdisegu soola ja pipraga ning lase suppil keema tõusta.
  3. Alanda kuumust ja lase kikerhernesupil haududa umbes 10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
  4. Lisa või ja sega kuni see on sulanud, seejärel vala sisse oliiviõli ja lase veel korraks keema.
  5. Serveeri kikerhernesupp värskete ürtidega – näiteks basiilik lisab mõnusa Vahemere hõngu.

kikerhernesupp

Vahemere stiilis kikerhernesupp

Otsid midagi lihtsat, toitvat ja maitsvat? Kikerhernesupp on ideaalne valik. Vahemere köögist inspireeritud kikerhernesupp sobib suurepäraselt kiireks lõunaks või kergeks õhtusöögiks, pakkudes samal ajal rikkalikku toitaineprofiili ja värsket maitset.

Kikerhernesupp on laialt levinud eelkõige Lõuna-Euroopa ja Lähis-Ida köökides. Juba antiikajast alates on kikerherned olnud hinnatud tooraine tänu oma kõrgele valgusisaldusele ja toitvusele. Olgu see Itaalia “zuppa di ceci” või Hispaania “potaje”, kikerhernesupp on sajandite jooksul olnud igapäevane toitev roog, millele saab anda iseloomu erinevate ürtide ja köögiviljadega.

kikerhernesupp

Antud retseptis kasutasime Härmavilja köögiviljasegu kikerhernestega , mis sisaldab kikerherneid, suvikõrvitsat, paprikat, porgandiribasid ja tomatit. Segu teeb eriliseks just rikkalik kikerherneste sisaldus (30%), mis muudab selle tõeliseks supertoiduks. Kikerherned on kasulikud mitte ainult valgu, vaid ka raua-, kaaliumi-, magneesiumi-, foolhappe- ja tsingisisalduse poolest. Tegemist on mugava ja tervisliku tootega, mis on saanud Fitlap soovitusmärgi ning valiti Oma Maitse 2023. aasta lemmikuks. See teeb kikerhernesupi valmistamise lihtsaks ja kiireks, säilitades samal ajal toiteväärtuse ja maitse.

Kokkuvõttes on kikerhernesupp ideaalne valik, kui soovid kerget, tervislikku ja täisväärtuslikku toidukorda. Valmistamine on kiire, maitsed harmoonilised ja tekstuurid meeldivalt mitmekesised. Serveeri kikerhernesupp aurava kausina koos värske leiva või krõbeda ciabattaga ning tunne, kuidas iga lusikatäis toob suhu killukese Vahemerelist toidukultuuri.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here