Bambu

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 5 h 30 min

Koostisained

6-le

  • 175 g Digestive küpsiseid
  • 2,5 dl kuuma vett
  • 2 spl Bambu pulbrit
  • 80 g Mascarpone toorjuustu
  • 2,5 dl vahukoort 35%
  • 1 spl Bambu pulbrit
  • 5 dl Biotta mustika või mustasõstra nektarit
  • 5 lehte zelatiini
  • Värskeid või külmutatud marju

Valmistamisõpetus

  1. Esmalt purusta Digestive küpsised ja tõsta lusikaga võrdselt iga pokaali põhja. Võid veel veidi lusika või mõne muu tömbiotsalise köögiriistaga küpsisekihi pokaali põhjas tihedamaks suruda.
  2. Lahusta Bambu pulber soojas vees ja tõsta lusikaga küpsisekihile nii, et küpsisekiht imbuks korralikult Bambujoogiga läbi.
  3. Aseta magustoidupokaalid jahedasse, kuniks valmistad kreemjat vahekihti.
  4. Kreemja vahekihi jaoks vahusta vahukoor kreemja konsistentsini, sega aeglaselt mikserdades koorele Bambu pulber ja lõpuks lisa Mascarpone.
  5. Sega, kuni Bambu on ilusti lahustunud (mõrkjas maitse alguses on loomulik ja see asendub mõnusa karamellise maitsega kui Bambu on lahustunud) ja Mascarpone vahukoorega segunenud.
  6. Tõsta kreemikiht küpsisekihile ja tasanda lusikaga ääred, kui sinu kreemikiht ise laiale ei valgunud. Tõsta pokaalid uuesti külma tahenema umbes tunniks ajaks.
  7. Tarretise kihi valmistamiseks aseta zelatiinilehed külma vette.
  8. Lase neil liguneda umbes 5 minutit. Seejärel pigista neist liigne vesi välja ja lahusta need väheses kuumas vees pidevalt segu segades.
  9. Seejärel vala lahustunud zelatiin mahlale ja sega jällegi hoolikalt.
  10. Hapukama magustoidu eelistajatele soovitame mustsõstranektarit ja mahedama maitse armastajatele mustika nektarit magustoidu tarretisekihi valmistamiseks.
  11. Pane igasse pokaali veidi marju ja tõsta lusikaga mahlasegu nii, et marjad on ilusti vedelikuga kaetud.
  12. Tõsta pokaalid külmikusse tarretuma ca 4h.
  13. Seveerimisel võid kaunistada magustoidu värskete mustikatega.

Bambu

Bambu kihiline magustoit

Pühade ajal on alati puudu ideedest, mida söögiks teha või siis sooviks lihtsalt midagi uut ja huvitavat proovida. Kihilised kausimagustoidud on suht tavapäraseks juba muutunud, aga meie tegime täna kihilise, väga lihtsasti valmistatava magustoidu üllatusesineja Bambu siguri ja tammetõru joogipulbriga, mis annab magustoitudele lihtsalt väga erilise ja üllatavalt mõnusa maitsenüansi, mida lihtsalt peab proovima.

A.Vogeli Bambu on tegelikult lahustuv pulber mahe sigurist, tammetõrudest ja viljast joogi valmistamiseks kohvi asemikuna ja üllatavalt sarnase konsistentsi ja maitsega see `kohvijook`joogina ka tundub. Loodusravitohter Alfred Vogel töötaski aastaid tasakaalustatud retsepti väljatöötamisel, et leida asemikku kohvile.

Kuna aga Bambu lahustub väga kergesti ja on imelise maitsega, on selle pulbriga maitsestatud väga paljusid magustoite. Eriti meeldiva maitsenüansi annab see just kõiksugu piimatoodetes. Kui on hirm, et pulber äkki vahukoores või kohupiimas piisavalt hästi ei lahustu, võid seda eelnevalt lahustada vähese koguse veega ja lisada siis see segu magustoidule.

Bambu

Kuidas seda maitset kirjeldada? Väga keerukas ülesanne, sest see maitse on ainulaadne ja ongi nagu `Bambu maitse`. Bambu tähendabki müstilisust ja salapära, nagu ka Bambu enda originaalretsept on hoolega hoitud saladus. Aga kui siiski üritada seda maitset kirjeldada, on selles veidi tõrude ja siguri mõrkjat tooni, mis maguskaramelliselt sellise sügava noodina muudab  mõrkja noodi väga väga meeldivaks. Kui Bambu pulbrit kasvõi jäätisele raputada ja lasta pealmisel jäätisekihil sulada ja Bambuga seguneda, saate väga mõnusa kastme oma jäätisele. Tasub katsetada!

Ja muidugi võib kõikide magustoitude kõrvale pakkuda sooja Bambu lattet või cappuchinot. Bambu ei sisalda kohvi.

Bambut on kõige lihtsam endale tellida epoest www.sinuelu.ee, aga seda leiab ka näiteks tervisetoodetepoodidest.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here