Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 15 min
Koostisained
- Nõo Lihavürsti Vasalli keedusalaamit
- Toorjuustu
- Murulauku
- Soola
- Pipart
- Soolaseid küpsiseid
Valmistamisõpetus
- Haki murulauk ja sega toorjuustuga.
- Maitsesta toorjuust soola ja pipraga ning sega.
- Aseta toidukile lõikelauale ja hakka Nõo Lihavürsti Vasalli keedusalaamit üksteise kõrvale laduma nii, et ääred oleksid üksteise peal.
- Määri toorjuust salaamide peale ja toidukile abiga rulli kokku.
- Moodusta ühtlane rull ja tõsta külmkappi umbes 1 tunniks.
- Serveeri koos soolaste küpsistega.
Salaamirull toorjuustuga
Mul on tihtilugu juhtunud nõnda, et tulemas on mõni üritus, mille tarbeks oleks vaja ka laud katta, aga suupistevalikuga läheb keeruliseks – varem proovitu on juba ära tüüdanud või olen lihtsalt ajahädas. Õnneks on olemas üks ülimaitsev lahendus – salaamirull toorjuustuga. Mässi maitsestatud toorjuust salaamiviilude sisse ja lase sel külmkapis taheneda kuni ise muid asju ette valmistad.
Kõigepealt segasin toorjuustu koos maitsetaimedega üheks isuäratavaks täidiseks. Seejärel laotasin lauale toidukile, pisut pikemalt kui pidi tulema minu salaamirull. Muideks, meeles tuleb pidada, et see rull liiga pikk ei tuleks – peab teine ju külmkappi ka ära mahtuma. Toidukilele laotasin väikese ülekattega omakorda Vasalli keedusalaami viilud selliselt, et nende vahele ei jääks avasid. Tuli selline isuäratav salaamivaip.
Järgmise sammuna katsin vorstiviilud ühtlase toorjuustu kihiga, mitte paksemalt kui pool sentimeetrit, nii püsis salaamirull hästi koos ning täidis ei tunginud liialt esile. Kusjuures seda toorjuustu segu võid ka niisama võileivale määrida. Kui olin täidise ühtlaseks saanud hakkasin rullima, mis oli ka kogu toimetamise kõige vahvam osa. Võtsin toidukile pikemast servast kinni ning keerasin tunnetuse järgi seda vaipa pikaks vorstiks nii, et toidukile sinna sisse ära ei kaoks. Tõmbasin toidukile vähehaaval eest ära ja painutasin edasi ja kui salaamirull sai valmis, rullisin selle tihkelt sama toidukile sisse, keerasin kileotsad nagu kompvekil kokku ning jätsin külmkappi tahenema.
Minu salaamirull oli külmkapis umbes 1 tund ja tahenes väga korralikult ära, sain julgelt selle ümbert kile ära võtta ja suupärasteks ketasteks viilutada. Serveerimiseks sobivad väga hästi erinevad soolased küpsised, harilik leib ja sai, kuid võib väga vabalt ka niisama kandikul ette kanda.
Vaid üks pakk Nõo Vasalli keedusalaamit, kasvõi enda maitse järgi segatud toorjuustu täidis, veidi käsitööd ning võid sünnipäevadel või muudel üritustel külalisi meeldiva suupistega üllatada.
Postitus: Teele